Bart Debie, die uit het Vlaams Belang is gezet wegens een boodschap op Facebook over de ziekte van Marie-Rose Morel, gaat een klacht indienen wegens laster en eerroof tegen voormalig VB-voorzitter Frank Vanhecke.

Vanhecke had geëist dat Debie uit de partij zou worden gezet wegens de Facebook-boodschap 'Leg de champagne maar al koud' toen het nieuws bekendraakte dat de gezondheidstoestand van Morel, die kanker heeft, verslechterd is.

Debie liet vrijdag weten dat hij bij de onderzoeksrechter in Brugge een klacht met burgerlijke partijstelling heeft ingediend tegen Vanhecke, die europarlementslid is. Debie zegt de voorbije dagen doodsbedreigingen te hebben gekregen en kondigt aan ook een klacht te zullen indienen tegen al wie dat gedaan heeft.

Overigens heeft de rechtbank van eerste aanleg op eenzijdig verzoekschrift van Debie donderdag de nieuwssite Apache.be, waar het nieuws over de boodschap van Debie bekendraakte, verplicht een tekst van hem te publiceren.

Daarin houdt hij vol dat zijn opmerkingen en die van zijn partner niets met Morel te maken hadden. De rechter legde een dwangsom van 1.000 euro per dag op dat de tekst niet gepubliceerd is.

Bart Debie, die uit het Vlaams Belang is gezet wegens een boodschap op Facebook over de ziekte van Marie-Rose Morel, gaat een klacht indienen wegens laster en eerroof tegen voormalig VB-voorzitter Frank Vanhecke.Vanhecke had geëist dat Debie uit de partij zou worden gezet wegens de Facebook-boodschap 'Leg de champagne maar al koud' toen het nieuws bekendraakte dat de gezondheidstoestand van Morel, die kanker heeft, verslechterd is.Debie liet vrijdag weten dat hij bij de onderzoeksrechter in Brugge een klacht met burgerlijke partijstelling heeft ingediend tegen Vanhecke, die europarlementslid is. Debie zegt de voorbije dagen doodsbedreigingen te hebben gekregen en kondigt aan ook een klacht te zullen indienen tegen al wie dat gedaan heeft.Overigens heeft de rechtbank van eerste aanleg op eenzijdig verzoekschrift van Debie donderdag de nieuwssite Apache.be, waar het nieuws over de boodschap van Debie bekendraakte, verplicht een tekst van hem te publiceren. Daarin houdt hij vol dat zijn opmerkingen en die van zijn partner niets met Morel te maken hadden. De rechter legde een dwangsom van 1.000 euro per dag op dat de tekst niet gepubliceerd is.