Bart De Wever wil, als hij verkozen wordt in Antwerpen, zijn job als burgemeester combineren met het voorzitterschap van de partij. Dat liet hij verstaan op ATV. "Hij doet zijn termijn als voorzitter uit, die nog een jaar duurt na de gemeenteraadsverkiezingen", bevestigt Bart Van Camp, woordvoerder van N-VA Antwerpen, aan Belga.

"Bart De Wever is iemand die zijn woord houdt, dus wil hij zijn termijn uitdoen", aldus Van Camp. "Daarna geeft hij sowieso de fakkel door, hij heeft dan immers drie mandaten als voorzitter achter de rug, het maximum." De Wever drukte verder de hoop uit dat het een faire verkiezingscampagne wordt, waarin op de bal wordt gespeeld en niet op de man.

Antwerpse N-VA-lijstN-VA maakte eerder dit weekend de kandidaten voor de gemeente-, provincie- en districtsraadverkiezingen bekend. De Wever trekt, zoals al eerder werd bekendgemaakt, de gemeenteraadslijst. Schepen Ludo Van Campenhout, die bij de vorige verkiezingen nog voor Open VLD opkwam, staat op de vierde plaats, en niet onderaan de lijst zoals eerder aangekondigd.

Tussen De Wever en Van Campenhout staan Vlaams parlementslid Liesbeth Homans en Koen Kennis, de kabinetschef van Vlaams minister Geert Bourgeois. De lijstduwer wordt pas op 16 juni voorgesteld. Luk Lemmens, vicevoorzitter van het Antwerpse OCMW, trekt de provincielijst. (Belga/INM)

Bart De Wever wil, als hij verkozen wordt in Antwerpen, zijn job als burgemeester combineren met het voorzitterschap van de partij. Dat liet hij verstaan op ATV. "Hij doet zijn termijn als voorzitter uit, die nog een jaar duurt na de gemeenteraadsverkiezingen", bevestigt Bart Van Camp, woordvoerder van N-VA Antwerpen, aan Belga. "Bart De Wever is iemand die zijn woord houdt, dus wil hij zijn termijn uitdoen", aldus Van Camp. "Daarna geeft hij sowieso de fakkel door, hij heeft dan immers drie mandaten als voorzitter achter de rug, het maximum." De Wever drukte verder de hoop uit dat het een faire verkiezingscampagne wordt, waarin op de bal wordt gespeeld en niet op de man. Antwerpse N-VA-lijstN-VA maakte eerder dit weekend de kandidaten voor de gemeente-, provincie- en districtsraadverkiezingen bekend. De Wever trekt, zoals al eerder werd bekendgemaakt, de gemeenteraadslijst. Schepen Ludo Van Campenhout, die bij de vorige verkiezingen nog voor Open VLD opkwam, staat op de vierde plaats, en niet onderaan de lijst zoals eerder aangekondigd. Tussen De Wever en Van Campenhout staan Vlaams parlementslid Liesbeth Homans en Koen Kennis, de kabinetschef van Vlaams minister Geert Bourgeois. De lijstduwer wordt pas op 16 juni voorgesteld. Luk Lemmens, vicevoorzitter van het Antwerpse OCMW, trekt de provincielijst. (Belga/INM)