'Als ik terug verkozen ben en ik zou terug burgemeester kunnen zijn, dan blijf ik zes jaar', zei De Wever (N-VA) in de burgemeestersmarathon op Radio 2.

Over wie de tweede plaats op de N-VA-lijst in Antwerpen zal innemen, wilde hij nog geen uitspraken doen. De Wever wil ook met de huidige drie partijen verder besturen. 'Ik ben loyaal aan mijn coalitie. Het tegendeel zou verbazen', luidt het.

Hij citeerde een aantal thema's - de sanering en de veiligheid - om aan te geven dat het stadsbestuur goed heeft gewerkt. 'Dat hebben we met deze ploeg gedaan. Waarom niet voortdoen?'

Volgens de huidige burgemeester heeft de breuk binnen het linkse project Samen van SP.A en Groen op hem niet zo'n impact. 'Het beeld van de vierkoppige draak blijft overeind.' Wel geeft de N-VA'er aan dat hij een voorkeur heeft voor heldere keuzes, die nu wat wegvallen door de breuk. Daardoor ontstaat nu het beeld van een 'Mexicaans leger met verschillende lijsten en lijsttrekkers. Het maakt de optelsom na de verkiezingen iets complexer'.

'Als ik terug verkozen ben en ik zou terug burgemeester kunnen zijn, dan blijf ik zes jaar', zei De Wever (N-VA) in de burgemeestersmarathon op Radio 2.Over wie de tweede plaats op de N-VA-lijst in Antwerpen zal innemen, wilde hij nog geen uitspraken doen. De Wever wil ook met de huidige drie partijen verder besturen. 'Ik ben loyaal aan mijn coalitie. Het tegendeel zou verbazen', luidt het.Hij citeerde een aantal thema's - de sanering en de veiligheid - om aan te geven dat het stadsbestuur goed heeft gewerkt. 'Dat hebben we met deze ploeg gedaan. Waarom niet voortdoen?'Volgens de huidige burgemeester heeft de breuk binnen het linkse project Samen van SP.A en Groen op hem niet zo'n impact. 'Het beeld van de vierkoppige draak blijft overeind.' Wel geeft de N-VA'er aan dat hij een voorkeur heeft voor heldere keuzes, die nu wat wegvallen door de breuk. Daardoor ontstaat nu het beeld van een 'Mexicaans leger met verschillende lijsten en lijsttrekkers. Het maakt de optelsom na de verkiezingen iets complexer'.