Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) legt zijn compromisvoorstel over de financieringswet woensdag op tafel. Als zijn tekst aanvaard wordt, is het de bedoeling dat er onderhandelingen starten. Als Vande Lanotte niet slaagt, is volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever het 'onvermijdelijke in zicht'.

Vande Lanotte rondde zijn compromisvoorstel over de financieringswet, die de geldstromen tussen het federale niveau en de deelstaten regelt, dinsdag af. De bemiddelaar keek alles nog eens na en had een reeks bilaterale contacten.

De finale tekst legt hij woensdag voor aan N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen!. Naar verluidt deelt hij ze vooraf niet rond om lekken te vermijden.

Als zijn tekst aanvaard wordt, kan er onderhandeld worden. Een vergadering met de zeven partijen gezamenlijk staat woensdag naar verluidt echter nog niet op de agenda.

Intussen waarschuwt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat 'alleen het onvermijdelijke' (lees verkiezingen) overblijft als Vande Lanotte niet slaagt, zo zei hij dinsdag op de RTBF.

De Wever had lof voor de werkwijze van Vande Lanotte. 'Maar als hij niet slaagt, dan zal niemand slagen', aldus De Wever. "Dan is het onvermijdelijke in zicht'.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) legt zijn compromisvoorstel over de financieringswet woensdag op tafel. Als zijn tekst aanvaard wordt, is het de bedoeling dat er onderhandelingen starten. Als Vande Lanotte niet slaagt, is volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever het 'onvermijdelijke in zicht'.Vande Lanotte rondde zijn compromisvoorstel over de financieringswet, die de geldstromen tussen het federale niveau en de deelstaten regelt, dinsdag af. De bemiddelaar keek alles nog eens na en had een reeks bilaterale contacten. De finale tekst legt hij woensdag voor aan N-VA, PS, CD&V, CDH, SP.A, Ecolo en Groen!. Naar verluidt deelt hij ze vooraf niet rond om lekken te vermijden.Als zijn tekst aanvaard wordt, kan er onderhandeld worden. Een vergadering met de zeven partijen gezamenlijk staat woensdag naar verluidt echter nog niet op de agenda.Intussen waarschuwt N-VA-voorzitter Bart De Wever dat 'alleen het onvermijdelijke' (lees verkiezingen) overblijft als Vande Lanotte niet slaagt, zo zei hij dinsdag op de RTBF.De Wever had lof voor de werkwijze van Vande Lanotte. 'Maar als hij niet slaagt, dan zal niemand slagen', aldus De Wever. "Dan is het onvermijdelijke in zicht'.