De Wever praat ruim drieënhalf uur met SP.A over Antwerpse coalitie

Yasmine Kherbache, Jinnih Beels en Tom Meeuws © Belga

Bart De Wever voert deze week een tweede reeks gesprekken met alle partijen behalve Vlaams Belang en PVDA. Vandaag kwam SP.A langs, dat bij de verkiezingen slechts zes zetels in de gemeenteraad wist te veroveren.

In Antwerpen hebben de SP.A-kopstukken donderdag een erg lang tweede gesprek gehad met formateur Bart De Wever (N-VA). ‘We hebben lang doorgepraat over hoe we in Antwerpen geruster kunnen samenleven’, zei lijsttrekker Jinnih Beels na afloop.

Meer dan drie uur en een half waren Jinnih Beels, Tom Meeuws en Yasmine Kherbache op visite in het kantoor van De Wever. Net zoals bij het eerste informatieve gesprek, liet Beels achteraf amper in haar kaarten kijken. ‘Het was een lange vergadering. We hebben grondig overlegd over zaken als sociaal beleid, onderwijs en mobiliteit.’

Of er een mogelijkheid is om samen met N-VA in zee te gaan voor de komende legislatuur in Antwerpen, blijft hoogst onzeker. ‘We verschillen op heel veel punten’, zegt Beels. ‘Ons standpunt is hetzelfde als voor de verkiezingen: we willen dat het anders gaat in de stad.’ Details over een eventuele voortzetting van de gesprekken zijn er ook niet.

Partner Content