N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft vandaag voor het eerst gereageerd na de communautaire heisa die gisteren losbarstte. Volgens hem komt het communautaire zeker niet op de agenda van de regering-Michel: "We hebben een regeerakkoord gesloten en we gaan dat uitvoeren", zegt hij aan VTM NIEUWS.

Aan de VRT-radio zei De Wever nog: 'Je moet luisteren naar wat na de verkiezingen gezegd wordt. Voor de verkiezingen van 2015 zei iedereen dat ze nooit met N-VA zouden regeren. En kijk eens, we zijn er toch bij?'

In de Kamer vandaag moest premier Charles Michel (MR)zich verantwoorden voor de uitspraken van zijn grootste coalitiepartner. Vooral vanuit de Franstalige oppositie kwam commentaar. Zo zei CDH-fractieleidster Cathérine Fonck: 'U heeft België meer verdedigd toen u geen premier was.'

'Zullen erop toekijken dat N-VA woord houdt'

De Vlaamse coalitiegenoten van De Wever - CD&V en Open VLD - hameren erop dat het regeerakkoord niets zegt over een nieuwe staatshervorming. CD&V-voorzitterWouter Bekezei te hopen dat De Wever met deze demarche niet de 'lucht uit de banden' van de regering wil laten.

Patrick Dewael, fractieleider voor Open VLD in de Kamer: 'N-VA blijft een separatistische partij, maar heeft haar woord gegeven.' Hij zegt erop te zullen toekijken dat N-VA dat woord houdt.

Bogaert (CD&V): 'Nood aan staatshervorming? Volmondig ja'

Dissonant geluidje bij de christendemocraten: voormalig staatssecretaris en Kamerlid Hendrik Bogaertschrijft op zijn blog dat het antwoord op de vraag of er een nieuwe staatshervorming nodig is, 'volmondig ja' is. Hij benadrukt ook de nood aan het respecteren van het regeerakkoord.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft vandaag voor het eerst gereageerd na de communautaire heisa die gisteren losbarstte. Volgens hem komt het communautaire zeker niet op de agenda van de regering-Michel: "We hebben een regeerakkoord gesloten en we gaan dat uitvoeren", zegt hij aan VTM NIEUWS.Aan de VRT-radio zei De Wever nog: 'Je moet luisteren naar wat na de verkiezingen gezegd wordt. Voor de verkiezingen van 2015 zei iedereen dat ze nooit met N-VA zouden regeren. En kijk eens, we zijn er toch bij?'In de Kamer vandaag moest premier Charles Michel (MR)zich verantwoorden voor de uitspraken van zijn grootste coalitiepartner. Vooral vanuit de Franstalige oppositie kwam commentaar. Zo zei CDH-fractieleidster Cathérine Fonck: 'U heeft België meer verdedigd toen u geen premier was.'De Vlaamse coalitiegenoten van De Wever - CD&V en Open VLD - hameren erop dat het regeerakkoord niets zegt over een nieuwe staatshervorming. CD&V-voorzitterWouter Bekezei te hopen dat De Wever met deze demarche niet de 'lucht uit de banden' van de regering wil laten. Patrick Dewael, fractieleider voor Open VLD in de Kamer: 'N-VA blijft een separatistische partij, maar heeft haar woord gegeven.' Hij zegt erop te zullen toekijken dat N-VA dat woord houdt. Dissonant geluidje bij de christendemocraten: voormalig staatssecretaris en Kamerlid Hendrik Bogaertschrijft op zijn blog dat het antwoord op de vraag of er een nieuwe staatshervorming nodig is, 'volmondig ja' is. Hij benadrukt ook de nood aan het respecteren van het regeerakkoord.