Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft vrijdagmorgen en -middag de laatste partijvoorzitters ontvangen die hij had uitgenodigd. MR en PS kwamen langs in de Wetstraat 10. Vrijdagnamiddag heeft De Wever verslag uitgebracht bij de koning.

De Wever ontving donderdag al de voorzitters van Groen!, Ecolo, Open VLD, CDH, SP.A en CD&V. Vrijdag is het de beurt aan MR-voorzitter Didier Reynders en PS-voorzitter Elio Di Rupo.

De gesprekken van donderdag leerden onder meer dat de Vlaamse liberalen voor de oppositie lijken te hebben gekozen en dat Groen! haar lot verbindt aan Ecolo, maar dat dat in de omgekeerde richting niet noodzakelijk zo is.

MR bereid aan tafel te gaan zitten

De Wever ontving vrijdagvoormiddag eerst MR-voorzitter Didier Reynders. Die zei na afloop dat de Franstalige liberalen bereid zijn rond de tafel te gaan zitten, maar op basis van een voorstel van programma.

Voor de rest liet Reynders niet in zijn kaarten kijken en zei hij niets over de toekomstige coalitie. 'Het is aan de informateur om zijn rol te spelen en verslag uit te brengen aan de koning', aldus de MR-voorzitter.

Di Rupo zeer discreet

Nadien was het de beurt aan PS-voorzitter Elio Di Rupo, die zeer discreet was. Zowel bij het binnengaan als het buitenkomen legde Di Rupo geen verklaringen af.

Eindverslag begin volgende week

Om 16 uur bracht De Wever opnieuw tussentijds verslag van zijn opdracht uit bij koning Albert. De Wever begint tijdens het weekeinde aan de opmaak van zijn eindrapport.

Hij wil daarin de grote lijnen aangeven van het regeringsbeleid op communautair, socio-economisch en begrotingsvlak. De informateur hoopt ook te kunnen aangeven welke coalitie op de been kan worden gebracht.

Het eindrapport wordt op maandag 5, dinsdag 6 of woensdag 7 juli bekendgemaakt. Een officiële tweede overlegronde met de
partijvoorzitters is normaal gezien niet voorzien.

Informateur Bart De Wever (N-VA) heeft vrijdagmorgen en -middag de laatste partijvoorzitters ontvangen die hij had uitgenodigd. MR en PS kwamen langs in de Wetstraat 10. Vrijdagnamiddag heeft De Wever verslag uitgebracht bij de koning.De Wever ontving donderdag al de voorzitters van Groen!, Ecolo, Open VLD, CDH, SP.A en CD&V. Vrijdag is het de beurt aan MR-voorzitter Didier Reynders en PS-voorzitter Elio Di Rupo. De gesprekken van donderdag leerden onder meer dat de Vlaamse liberalen voor de oppositie lijken te hebben gekozen en dat Groen! haar lot verbindt aan Ecolo, maar dat dat in de omgekeerde richting niet noodzakelijk zo is.MR bereid aan tafel te gaan zittenDe Wever ontving vrijdagvoormiddag eerst MR-voorzitter Didier Reynders. Die zei na afloop dat de Franstalige liberalen bereid zijn rond de tafel te gaan zitten, maar op basis van een voorstel van programma. Voor de rest liet Reynders niet in zijn kaarten kijken en zei hij niets over de toekomstige coalitie. 'Het is aan de informateur om zijn rol te spelen en verslag uit te brengen aan de koning', aldus de MR-voorzitter.Di Rupo zeer discreetNadien was het de beurt aan PS-voorzitter Elio Di Rupo, die zeer discreet was. Zowel bij het binnengaan als het buitenkomen legde Di Rupo geen verklaringen af.Eindverslag begin volgende weekOm 16 uur bracht De Wever opnieuw tussentijds verslag van zijn opdracht uit bij koning Albert. De Wever begint tijdens het weekeinde aan de opmaak van zijn eindrapport. Hij wil daarin de grote lijnen aangeven van het regeringsbeleid op communautair, socio-economisch en begrotingsvlak. De informateur hoopt ook te kunnen aangeven welke coalitie op de been kan worden gebracht. Het eindrapport wordt op maandag 5, dinsdag 6 of woensdag 7 juli bekendgemaakt. Een officiële tweede overlegronde met de partijvoorzitters is normaal gezien niet voorzien.