Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) draait zoals gewaarschuwd de geldkraan dicht voor inwoners van zijn stad die in Syrië vechten. Ook hun familie wordt in hun portemonnee getroffen. Zo heeft het Antwerpse OCMW het leefloon geschorst van een echtgenote van een berucht Syrië-strijder, schrijft Het Nieuwsblad.

De Wever kondigde al in juni aan dat de geldkraan dicht zou gaan voor wie dacht in Syrië te moeten gaan vechten. En nu zijn de eerste voorbeelden in de praktijk er. Zo heeft het Antwerpse OCMW beslist om het leefloon van de echtgenote van een Syrië-strijder te schorsen. Dat bedroeg zo'n 1.000 euro per maand.

De vrouw woont met haar drie kinderen in een sociale woning op het Antwerpse Kiel. Haar man Saïd M'nari, een berucht lid van Sharia4Belgium, vertrok in mei naar Syrië. Zijn stempelgeld werd kort daarna geschorst, wat trouwens nog niet bij alle Syrië-strijders uit België het geval is. Zo stellen de politiediensten nog steeds vast dat zo'n twintig Sharia4Belgium-strijders regelmatig het strijdtoneel in Syrië verlaten om net over de Turkse grens hun stempelgeld af te halen. (Belga/SD)

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) draait zoals gewaarschuwd de geldkraan dicht voor inwoners van zijn stad die in Syrië vechten. Ook hun familie wordt in hun portemonnee getroffen. Zo heeft het Antwerpse OCMW het leefloon geschorst van een echtgenote van een berucht Syrië-strijder, schrijft Het Nieuwsblad. De Wever kondigde al in juni aan dat de geldkraan dicht zou gaan voor wie dacht in Syrië te moeten gaan vechten. En nu zijn de eerste voorbeelden in de praktijk er. Zo heeft het Antwerpse OCMW beslist om het leefloon van de echtgenote van een Syrië-strijder te schorsen. Dat bedroeg zo'n 1.000 euro per maand. De vrouw woont met haar drie kinderen in een sociale woning op het Antwerpse Kiel. Haar man Saïd M'nari, een berucht lid van Sharia4Belgium, vertrok in mei naar Syrië. Zijn stempelgeld werd kort daarna geschorst, wat trouwens nog niet bij alle Syrië-strijders uit België het geval is. Zo stellen de politiediensten nog steeds vast dat zo'n twintig Sharia4Belgium-strijders regelmatig het strijdtoneel in Syrië verlaten om net over de Turkse grens hun stempelgeld af te halen. (Belga/SD)