Voor Guy Vanhengel (Open VLD) moeten de grootste partijen kunnen kiezen. PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft de keuze aan Franstalige zijde, in Vlaanderen moet De Wever de vrijheid hebben de partners te kiezen, aldus de liberaal in De Ochtend op Radio 1.

Hij volgt daarmee De Wever, die zegt dat eerst duidelijk moet worden wie de regeringspartners worden vooraleer de onderhandelingen aangevat worden.

"Wat De Wever zegt, is het meest logische", aldus Vanhengel. Eerst de partijen kiezen, "ik denk dat De Wever daarin gelijk heeft". De
Brusselse liberaal verwees daarbij naar zijn eigen ervaringen in het Brussels gewest.

Formateur Di Rupo hanteert een omgekeerde logica. Hij gaat eerst de negen partijen consulteren over de begrotingswerken

Verkiezingen
"Op zeker moment moeten we er uitgeraken", zei Vanhengel over de elf maanden politieke onderhandelingen. Als Di Rupo niet slaagt, dan moeten we uitkomen op de organisatie van verkiezingen, luidde het. Dat zou een "totale abdicatie van de politiek" zijn. (Belga/TE)

Voor Guy Vanhengel (Open VLD) moeten de grootste partijen kunnen kiezen. PS-voorzitter Elio Di Rupo heeft de keuze aan Franstalige zijde, in Vlaanderen moet De Wever de vrijheid hebben de partners te kiezen, aldus de liberaal in De Ochtend op Radio 1. Hij volgt daarmee De Wever, die zegt dat eerst duidelijk moet worden wie de regeringspartners worden vooraleer de onderhandelingen aangevat worden. "Wat De Wever zegt, is het meest logische", aldus Vanhengel. Eerst de partijen kiezen, "ik denk dat De Wever daarin gelijk heeft". De Brusselse liberaal verwees daarbij naar zijn eigen ervaringen in het Brussels gewest. Formateur Di Rupo hanteert een omgekeerde logica. Hij gaat eerst de negen partijen consulteren over de begrotingswerken Verkiezingen "Op zeker moment moeten we er uitgeraken", zei Vanhengel over de elf maanden politieke onderhandelingen. Als Di Rupo niet slaagt, dan moeten we uitkomen op de organisatie van verkiezingen, luidde het. Dat zou een "totale abdicatie van de politiek" zijn. (Belga/TE)