Koninklijk verduidelijker Bart De Wever werkt aan een uitgeschreven tekst die hij zondag zal bezorgen aan de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen.

Dat heeft De Wever vrijdag laten weten in een mededeling. Hij heeft dinsdag, woensdag en donderdag de zeven partijen (N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!) ontvangen. Volgens hem heeft hij met elk van hen uitgebreid de tijd genomen om ieders standpunten over de belangrijkste thema's te verduidelijken.

'Ik heb bovendien een aantal ideeën afgetoetst en geprobeerd te weten te komen op welke vlakken en in welke mate er bij welke partijen nog onderhandelingsmarge bestaat', aldus De Wever.

Hij gaat vrijdag en zaterdag werken aan een uitgeschreven tekst. 'Ik zal deze tekst - en dat wil ik benadrukken - niet schrijven als N-VA-voorzitter maar als koninklijk opdrachthouder. Ik zal mezelf in deze oefening boven alle partijen plaatsen', aldus de verduidelijker.

Compromis

Zondag legt De Wever de tekst voor aan de zeven partijvoorzitters Tegen maandagmiddag zou hij graag een antwoord krijgen. Maandagnamiddag brengt hij verslag uit bij de koning over wat zijn opdracht heeft opgeleverd.

De Wever zegt dat hij zich bijzonder kwetsbaar zal opstellen met zijn tekst. 'Want ook mijn partij zal daarin dingen lezen die ze eigenlijk niet wil. Ook mijn partij zal vaststellen dat bepaalde verlangens niet zijn opgenomen in de tekst'.

De Wever zegt dat zijn tekst een compromis zal zijn, maar één met duidelijke keuzes. Hij zal proberen dat er voor elke partij voldoende eten en drinken is, daarbij rekening houdend met de wil van de kiezers. 'Maar elke partij zal bepaalde verlangens niet terugvinden in de tekst'.

De Wever benadrukt dat het zijn ambitie is om het best haalbare communautair akkoord neer te schrijven dat met de zeven partijen aan tafel te vinden is.

' Een akkoord met respect voor wat leeft ten zuiden en ten noorden van de taalgrens. Een akkoord dat tegemoet komt aan de breed gedragen Vlaamse roep naar verandering, maar dat ook tegemoet komt aan de bekommernissen van de Franstaligen'.

Koninklijk verduidelijker Bart De Wever werkt aan een uitgeschreven tekst die hij zondag zal bezorgen aan de zeven partijen die tot nu toe aan de onderhandelingen deelnamen.Dat heeft De Wever vrijdag laten weten in een mededeling. Hij heeft dinsdag, woensdag en donderdag de zeven partijen (N-VA, PS, CD&V, SP.A, CDH, Ecolo en Groen!) ontvangen. Volgens hem heeft hij met elk van hen uitgebreid de tijd genomen om ieders standpunten over de belangrijkste thema's te verduidelijken. 'Ik heb bovendien een aantal ideeën afgetoetst en geprobeerd te weten te komen op welke vlakken en in welke mate er bij welke partijen nog onderhandelingsmarge bestaat', aldus De Wever.Hij gaat vrijdag en zaterdag werken aan een uitgeschreven tekst. 'Ik zal deze tekst - en dat wil ik benadrukken - niet schrijven als N-VA-voorzitter maar als koninklijk opdrachthouder. Ik zal mezelf in deze oefening boven alle partijen plaatsen', aldus de verduidelijker.CompromisZondag legt De Wever de tekst voor aan de zeven partijvoorzitters Tegen maandagmiddag zou hij graag een antwoord krijgen. Maandagnamiddag brengt hij verslag uit bij de koning over wat zijn opdracht heeft opgeleverd. De Wever zegt dat hij zich bijzonder kwetsbaar zal opstellen met zijn tekst. 'Want ook mijn partij zal daarin dingen lezen die ze eigenlijk niet wil. Ook mijn partij zal vaststellen dat bepaalde verlangens niet zijn opgenomen in de tekst'. De Wever zegt dat zijn tekst een compromis zal zijn, maar één met duidelijke keuzes. Hij zal proberen dat er voor elke partij voldoende eten en drinken is, daarbij rekening houdend met de wil van de kiezers. 'Maar elke partij zal bepaalde verlangens niet terugvinden in de tekst'. De Wever benadrukt dat het zijn ambitie is om het best haalbare communautair akkoord neer te schrijven dat met de zeven partijen aan tafel te vinden is.' Een akkoord met respect voor wat leeft ten zuiden en ten noorden van de taalgrens. Een akkoord dat tegemoet komt aan de breed gedragen Vlaamse roep naar verandering, maar dat ook tegemoet komt aan de bekommernissen van de Franstaligen'.