De tekst zou een veertigtal pagina's tellen. Inzake mobiliteit is er geen sprake van circulatieplannen, maar wel van een autoluwe binnenstad. Die zou uitgewerkt worden door een 'werkbank', waarin volgens het idee van Manu Claeys van strRaten-generaal ambtenaren, mensen van de planningscel, bewoners en vertegenwoordigers van het district zouden zetelen. Voor de overkapping van de Ring werd een gelijkaardige structuur opgezet.

Op het vlak van diversiteit zou het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens aan de stadsloketten behouden blijven. Praktijktests voor de woonmarkt komen er niet, maar wel een nieuwkomersverklaring met normen en waarden van onze samenleving die buitenlanders moeten ondertekenen indien ze in Antwerpen willen komen wonen.

Volgens de kranten zou de formatienota erop wijzen dat Bart De Wever aanstuurt op een voortzetting van de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld, aangezien de nota geen toegevingen aan links zou bevatten.

De tekst zou een veertigtal pagina's tellen. Inzake mobiliteit is er geen sprake van circulatieplannen, maar wel van een autoluwe binnenstad. Die zou uitgewerkt worden door een 'werkbank', waarin volgens het idee van Manu Claeys van strRaten-generaal ambtenaren, mensen van de planningscel, bewoners en vertegenwoordigers van het district zouden zetelen. Voor de overkapping van de Ring werd een gelijkaardige structuur opgezet. Op het vlak van diversiteit zou het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke tekens aan de stadsloketten behouden blijven. Praktijktests voor de woonmarkt komen er niet, maar wel een nieuwkomersverklaring met normen en waarden van onze samenleving die buitenlanders moeten ondertekenen indien ze in Antwerpen willen komen wonen. Volgens de kranten zou de formatienota erop wijzen dat Bart De Wever aanstuurt op een voortzetting van de huidige coalitie van N-VA, CD&V en Open Vld, aangezien de nota geen toegevingen aan links zou bevatten.