"We hebben het uitgebreid gehad over internationale samenwerking tussen de partij van Cameron en de onze," zegt Bart De Wever tegen Knack. "David Cameron was heel benieuwd naar de situatie in ons land."

Het gesprek tussen Cameron en De Wever duurde ruim een half uur. De Wever werd ontvangen met koninklijke égards. Hij kreeg een rondleiding in het Britse parlement en er werd een receptie voor hem gegeven. Er werd net geen staatsiefoto voor de deur van Downing Street 11 gemaakt. Dat kan enkel voor officiële staatshoofden.

Samenwerking op Europees niveau

Het is zeer uitzonderlijk dat een Britse premier een Belgische politicus ontvangt, zeker als die politicus geen regeringsleider is. Cameron staat net als De Wever aan het hoofd van een conservatieve partij. Het gesprek ging dan ook in grote mate over samenwerking en de mogelijke vorming van fracties op Europees niveau.

De koninklijke behandeling die de Wever van Cameron kreeg, haalt hem in één klap uit zijn internationaal politiek isolement. "Een gouden zaak voor onze geloofwaardigheid," zegt De Wever.

Cameron had al langer laten weten dat hij De Wever graag eens wilde ontmoeten. Het was uiteindelijk Derk-Jan Eppink (LDD) die het bezoek regelde. Hij werd in de wandelgangen van het Europees parlement aangesproken door een partijgenoot van de Britse premier.

(RVC/EE)

"We hebben het uitgebreid gehad over internationale samenwerking tussen de partij van Cameron en de onze," zegt Bart De Wever tegen Knack. "David Cameron was heel benieuwd naar de situatie in ons land." Het gesprek tussen Cameron en De Wever duurde ruim een half uur. De Wever werd ontvangen met koninklijke égards. Hij kreeg een rondleiding in het Britse parlement en er werd een receptie voor hem gegeven. Er werd net geen staatsiefoto voor de deur van Downing Street 11 gemaakt. Dat kan enkel voor officiële staatshoofden. Samenwerking op Europees niveau Het is zeer uitzonderlijk dat een Britse premier een Belgische politicus ontvangt, zeker als die politicus geen regeringsleider is. Cameron staat net als De Wever aan het hoofd van een conservatieve partij. Het gesprek ging dan ook in grote mate over samenwerking en de mogelijke vorming van fracties op Europees niveau. De koninklijke behandeling die de Wever van Cameron kreeg, haalt hem in één klap uit zijn internationaal politiek isolement. "Een gouden zaak voor onze geloofwaardigheid," zegt De Wever. Cameron had al langer laten weten dat hij De Wever graag eens wilde ontmoeten. Het was uiteindelijk Derk-Jan Eppink (LDD) die het bezoek regelde. Hij werd in de wandelgangen van het Europees parlement aangesproken door een partijgenoot van de Britse premier. (RVC/EE)