De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens zet de verkiezingscampagne in door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen. Dat stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever, tevens lid van de Antwerpse gemeenteraad, in een reactie op Janssens' uitspraken over een voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot.

Volgens De Wever was de afspraak dat de middelen tot oktober zouden worden gereserveerd en dat beide clubs dan mee voor hun verantwoordelijkheid zouden worden geplaatst.

Verkiezingsstunt

De N-VA meent dat de burgemeester zich met die uitspraken aan een verkiezingsstunt waagt. "De uitspraken van Patrick Janssens zijn afgetoetst noch binnen de meerderheid noch met de betrokken voetbalclubs. Dit voorstel is politiek deontologisch niet correct, ook begrotingstechnisch mist het elke geloofwaardigheid", aldus de partij.

De N-VA zegt ook niet te begrijpen waarom burgemeester Janssens van het nieuwe voetbalstadion en de extra schoolcapaciteit "een of/of verhaal maakt.Voor N-VA gaat het hier om een en/en-verhaal".

Kinderopvang

Patrick Janssens zei op de regionale zender ATV dat hij niet langer gelooft in een gemeenschappelijk voetbalstadion voor de twee Antwerpse voetbalclubs Antwerp en Beerschot. Janssens vindt dat het geld dat de stad had gereserveerd voor het stadion, 25 miljoen euro, beter geïnvesteerd kan worden in kinderopvang en onderwijs.

De Antwerpse burgemeester, die zeven weken buiten strijd was door een herniaoperatie, pakte uit met enkele opmerkelijke uitspraken over het Antwerpse stadiondossier. "Ik denk dat iedereen die dat dossier de laatste maanden heeft gevolgd en ziet hoe de twee clubs zich tegenover mekaar gedragen, weet dat het stadion niet voor morgen zal zijn. Ik zie Antwerp en Beerschot niet samen in een stadion spelen de eerstvolgende jaren."

Sinksenfoor

Het gemeenschappelijke Antwerpse voetbalstadion moest op Petroleum-Zuid komen. "Ik denk dat die plek niet voor andere dingen gebruikt moet worden", aldus Janssens op ATV. "Er moet een parking aangelegd worden voor de Sinksenfoor."

Het stadsbestuur had ook een smak geld opzij gelegd voor het stadion, maar dat geld moet nu naar andere zaken gaan. "Ik denk dat de noden in Antwerpen inzake kinderopvang en onderwijs van die aard zijn dat we dat geld beter daaraan besteden. Want wij merken dat Vlaanderen onvoldoende kan volgen met de financiering van de nieuwe plaatsen in het onderwijs", aldus de burgemeester.(Belga/EE)

De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens zet de verkiezingscampagne in door een akkoord binnen de meerderheid zo goed als op te blazen. Dat stelt N-VA-voorzitter Bart De Wever, tevens lid van de Antwerpse gemeenteraad, in een reactie op Janssens' uitspraken over een voetbalstadion voor Antwerp en Beerschot. Volgens De Wever was de afspraak dat de middelen tot oktober zouden worden gereserveerd en dat beide clubs dan mee voor hun verantwoordelijkheid zouden worden geplaatst. Verkiezingsstunt De N-VA meent dat de burgemeester zich met die uitspraken aan een verkiezingsstunt waagt. "De uitspraken van Patrick Janssens zijn afgetoetst noch binnen de meerderheid noch met de betrokken voetbalclubs. Dit voorstel is politiek deontologisch niet correct, ook begrotingstechnisch mist het elke geloofwaardigheid", aldus de partij. De N-VA zegt ook niet te begrijpen waarom burgemeester Janssens van het nieuwe voetbalstadion en de extra schoolcapaciteit "een of/of verhaal maakt.Voor N-VA gaat het hier om een en/en-verhaal". Kinderopvang Patrick Janssens zei op de regionale zender ATV dat hij niet langer gelooft in een gemeenschappelijk voetbalstadion voor de twee Antwerpse voetbalclubs Antwerp en Beerschot. Janssens vindt dat het geld dat de stad had gereserveerd voor het stadion, 25 miljoen euro, beter geïnvesteerd kan worden in kinderopvang en onderwijs. De Antwerpse burgemeester, die zeven weken buiten strijd was door een herniaoperatie, pakte uit met enkele opmerkelijke uitspraken over het Antwerpse stadiondossier. "Ik denk dat iedereen die dat dossier de laatste maanden heeft gevolgd en ziet hoe de twee clubs zich tegenover mekaar gedragen, weet dat het stadion niet voor morgen zal zijn. Ik zie Antwerp en Beerschot niet samen in een stadion spelen de eerstvolgende jaren." Sinksenfoor Het gemeenschappelijke Antwerpse voetbalstadion moest op Petroleum-Zuid komen. "Ik denk dat die plek niet voor andere dingen gebruikt moet worden", aldus Janssens op ATV. "Er moet een parking aangelegd worden voor de Sinksenfoor." Het stadsbestuur had ook een smak geld opzij gelegd voor het stadion, maar dat geld moet nu naar andere zaken gaan. "Ik denk dat de noden in Antwerpen inzake kinderopvang en onderwijs van die aard zijn dat we dat geld beter daaraan besteden. Want wij merken dat Vlaanderen onvoldoende kan volgen met de financiering van de nieuwe plaatsen in het onderwijs", aldus de burgemeester.(Belga/EE)