Een 45-jarige heeft in Antwerpen een GAS-boete gekregen omdat hij op straat enkele liedjes aan het spelen was op zijn dwarsfluit. Dat schrijft het Nieuwsblad. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever(N-VA) laat bij monde van zijn woordvoerder weten dat de boete 'na bestudering van het verweer' werd geseponeerd. 'De man heeft dus geen boete gekregen en zal er ook geen krijgen'. De woordvoerder noemt dat 'niet meer dan logisch' en benadrukt dat burgemeester De Wever 'er voor niets tussen zit' dat de boete geseponeerd werd. 'De sanctionerend ambtenaar beslist zelfstandig.'

Inspecteurs in burger

Twee inspecteurs in burger vroegen de dwarsfluit spelende man naar zijn vergunning. 'Maar de man kon niets voorleggen' , zegt Mie Branders, gemeenteraadslid in Antwerpen voor PVDA+ en arts bij Geneeskunde voor het Volk. 'De man is een patiënt in onze praktijk', beaamt ze.

'Is dit de samenleving die we willen?'

De politie maakte een proces-verbaal op wegens 'gebruik zonder toestemming van muziekinstrumenten of geluidsinstallatie zonder voorafgaandelijke toestemming'. De GAS-ambtenaar besliste dat de feiten ernstig genoeg zijn om de man te vervolgen en stelt een boete van 50 euro voor.

'De man begrijpt niet wat hij fout heeft gedaan', aldus Branders. 'Zijn pleegouders hebben bezwaar aangetekend tegen de boete. Het is afwachten wat de ambtenaar beslist. Mensen met een beperking beboeten, is dat de samenleving die we willen?', vraagt Branders zich af.(AVE/SD)

Een 45-jarige heeft in Antwerpen een GAS-boete gekregen omdat hij op straat enkele liedjes aan het spelen was op zijn dwarsfluit. Dat schrijft het Nieuwsblad. Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever(N-VA) laat bij monde van zijn woordvoerder weten dat de boete 'na bestudering van het verweer' werd geseponeerd. 'De man heeft dus geen boete gekregen en zal er ook geen krijgen'. De woordvoerder noemt dat 'niet meer dan logisch' en benadrukt dat burgemeester De Wever 'er voor niets tussen zit' dat de boete geseponeerd werd. 'De sanctionerend ambtenaar beslist zelfstandig.'Twee inspecteurs in burger vroegen de dwarsfluit spelende man naar zijn vergunning. 'Maar de man kon niets voorleggen' , zegt Mie Branders, gemeenteraadslid in Antwerpen voor PVDA+ en arts bij Geneeskunde voor het Volk. 'De man is een patiënt in onze praktijk', beaamt ze. De politie maakte een proces-verbaal op wegens 'gebruik zonder toestemming van muziekinstrumenten of geluidsinstallatie zonder voorafgaandelijke toestemming'. De GAS-ambtenaar besliste dat de feiten ernstig genoeg zijn om de man te vervolgen en stelt een boete van 50 euro voor. 'De man begrijpt niet wat hij fout heeft gedaan', aldus Branders. 'Zijn pleegouders hebben bezwaar aangetekend tegen de boete. Het is afwachten wat de ambtenaar beslist. Mensen met een beperking beboeten, is dat de samenleving die we willen?', vraagt Branders zich af.(AVE/SD)