De zitting die dinsdagnamiddag voor de raadkamer van Brussel gepland was in de zaak tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en schrijver Pierre Mertens, is uitgesteld tot 13 december. Het was de advocaat van De Wever die om het uitstel vroeg. De Wever beschuldigt Mertens van laster en eerroof, omdat de auteur De Wever een negationist noemde.

Uitstel toegestaan

De voorzitster van de raadkamer stemde er dinsdag mee in de zitting uit te stellen om de advocaten van beide partijen de gelegenheid te geven langer te pleiten. Het openbaar ministerie meent dat de feiten verjaard zijn. Mertens heeft er niets op tegen dat de zaak voor het assisenhof zou komen om een debat over de grond van de zaak te kunnen voeren.

In een artikel op 6 december 2007 in de Franse krant Le Monde noemde Mertens De Wever "een uitgesproken negationistische leider", nadat de N-VA-politicus kritiek had geleverd op de burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (sp.a), die verontschuldigingen aan de Joodse gemeenschap had aangeboden in verband met de verantwoordelijkheid van het Antwerpse bestuur bij de deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mertens had het op 10 december 2007 in Knack eveneens over de uitspraken van De Wever. (Belga)

De zitting die dinsdagnamiddag voor de raadkamer van Brussel gepland was in de zaak tussen N-VA-voorzitter Bart De Wever en schrijver Pierre Mertens, is uitgesteld tot 13 december. Het was de advocaat van De Wever die om het uitstel vroeg. De Wever beschuldigt Mertens van laster en eerroof, omdat de auteur De Wever een negationist noemde. Uitstel toegestaan De voorzitster van de raadkamer stemde er dinsdag mee in de zitting uit te stellen om de advocaten van beide partijen de gelegenheid te geven langer te pleiten. Het openbaar ministerie meent dat de feiten verjaard zijn. Mertens heeft er niets op tegen dat de zaak voor het assisenhof zou komen om een debat over de grond van de zaak te kunnen voeren. In een artikel op 6 december 2007 in de Franse krant Le Monde noemde Mertens De Wever "een uitgesproken negationistische leider", nadat de N-VA-politicus kritiek had geleverd op de burgemeester van Antwerpen, Patrick Janssens (sp.a), die verontschuldigingen aan de Joodse gemeenschap had aangeboden in verband met de verantwoordelijkheid van het Antwerpse bestuur bij de deportatie van Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Mertens had het op 10 december 2007 in Knack eveneens over de uitspraken van De Wever. (Belga)