N-VA-voorzitter Bart De Wever doet zo goed als zeker mee aan de federale verkiezingen. Vlaams vice-minister-president Ingrid Lieten trekt mogelijk de SP.A-Kamerlijst in de provincie Limburg, maar verzekert dat ze op het Vlaams beleidsniveau actief blijft.

De Wever, die Vlaams parlementslid is, zei woensdag in Villa Politica (Eén) dat hij 'quasi zeker' meedoet aan de federale verkiezingen.

Hij wil volop zijn gewicht in de schaal werpen tijdens de komende verkiezingen, ook al betekent dat dat hij van het Vlaams naar het federaal parlement moet verhuizen.

Of De Wever voor de Senaatslijst kiest dan wel voor de Antwerpse Kamerlijst is nog niet uitgemaakt.

Lieten

Anderzijds wordt de kans groot genoemd dat Ingrid Lieten bij de verkiezingen de Limburgse SP.A-Kamerlijst gaat trekken.

Vast staat dat ze deelneemt aan de federale verkiezingen. Lieten kwam als voormalige topvrouw van De Lijn na de Vlaamse verkiezingen in 2009 rechtstreeks in de Vlaamse regering terecht en wil zich nu 'electoraal laten legitimeren'.

Maar de overstap naar het federale niveau maakt ze zeker niet, zo luidt het in socialistische kringen.

N-VA-voorzitter Bart De Wever doet zo goed als zeker mee aan de federale verkiezingen. Vlaams vice-minister-president Ingrid Lieten trekt mogelijk de SP.A-Kamerlijst in de provincie Limburg, maar verzekert dat ze op het Vlaams beleidsniveau actief blijft.De Wever, die Vlaams parlementslid is, zei woensdag in Villa Politica (Eén) dat hij 'quasi zeker' meedoet aan de federale verkiezingen. Hij wil volop zijn gewicht in de schaal werpen tijdens de komende verkiezingen, ook al betekent dat dat hij van het Vlaams naar het federaal parlement moet verhuizen. Of De Wever voor de Senaatslijst kiest dan wel voor de Antwerpse Kamerlijst is nog niet uitgemaakt. LietenAnderzijds wordt de kans groot genoemd dat Ingrid Lieten bij de verkiezingen de Limburgse SP.A-Kamerlijst gaat trekken.Vast staat dat ze deelneemt aan de federale verkiezingen. Lieten kwam als voormalige topvrouw van De Lijn na de Vlaamse verkiezingen in 2009 rechtstreeks in de Vlaamse regering terecht en wil zich nu 'electoraal laten legitimeren'.Maar de overstap naar het federale niveau maakt ze zeker niet, zo luidt het in socialistische kringen.