We betreuren dat Charles Michel publiek geen afstand durft te nemen van de uitlatingen van Olivier Maingain". Dat zegt de N-VA in een reactie op het interview met MR-voorzitter Charles Michel op Bel-RTL. Daarin nam Michel geen duidelijke afstand van omstreden uitspraken van Maingain. Volgens de N-VA is dat het bewijs dat het eigenlijk Maingain is die bij de MR de lakens uitdeelt.

De verbale ruzie tussen FDF-voorzitter Olivier Maingain en N-VA voorzitter Bart De Wever blijft aanslepen. Nadat Maingain De Wever vorige week had beschuldigd van negationisme, had De Wever gevraagd dat alle partijvoorzitters - ook MR-voorzitter Charles Michel - zich zouden distantiëren van de aanval van Maingain.

In een radio-interview op Bel-RTL maandagochtend maakte Michel weinig aanstalten om zich openlijk te distantiëren van Maingain. Op de negationismebeschuldiging wilde Michel niet ingaan. Daarvoor verwees hij naar een lopende juridische procedure tussen auteur Pierre Mertens en De Wever. Michel zei wel dat een breuk tussen MR en FDF een "politieke vergissing" zou zijn.

De N-VA "betreurt" dat Michel zich niet openlijk wil distantiëren van Maingain. "Dit alles zal het streven naar een communautair akkoord onnodig moeilijker maken, waarmee Maingain zijn doel bereikt en aantoont dat hij de MR dirigeert", luidt het. De N-VA zegt ook dat het standpunt tegenover het FDF "ongewijzigd blijft". "Maingain is geen gesprekspartner meer zolang hij zijn beschuldigingen niet intrekt". (Belga)

We betreuren dat Charles Michel publiek geen afstand durft te nemen van de uitlatingen van Olivier Maingain". Dat zegt de N-VA in een reactie op het interview met MR-voorzitter Charles Michel op Bel-RTL. Daarin nam Michel geen duidelijke afstand van omstreden uitspraken van Maingain. Volgens de N-VA is dat het bewijs dat het eigenlijk Maingain is die bij de MR de lakens uitdeelt. De verbale ruzie tussen FDF-voorzitter Olivier Maingain en N-VA voorzitter Bart De Wever blijft aanslepen. Nadat Maingain De Wever vorige week had beschuldigd van negationisme, had De Wever gevraagd dat alle partijvoorzitters - ook MR-voorzitter Charles Michel - zich zouden distantiëren van de aanval van Maingain. In een radio-interview op Bel-RTL maandagochtend maakte Michel weinig aanstalten om zich openlijk te distantiëren van Maingain. Op de negationismebeschuldiging wilde Michel niet ingaan. Daarvoor verwees hij naar een lopende juridische procedure tussen auteur Pierre Mertens en De Wever. Michel zei wel dat een breuk tussen MR en FDF een "politieke vergissing" zou zijn. De N-VA "betreurt" dat Michel zich niet openlijk wil distantiëren van Maingain. "Dit alles zal het streven naar een communautair akkoord onnodig moeilijker maken, waarmee Maingain zijn doel bereikt en aantoont dat hij de MR dirigeert", luidt het. De N-VA zegt ook dat het standpunt tegenover het FDF "ongewijzigd blijft". "Maingain is geen gesprekspartner meer zolang hij zijn beschuldigingen niet intrekt". (Belga)