N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een klacht ingediend tegen een Waalse psychiater wegens verklaringen die hij in de krant La Dernière Heure over hem heeft afgelegd.

Het gaat om jeugdpsychiater Jean-Yves Hayez, die De Wever een 'machtsgeile zot' en 'een kind-koning' had genoemd. 'Het is duidelijk dat De Wever graag heeft dat de Franstaligen hem verafschuwen. Hij wil niet begrepen worden door de Franstaligen', aldus Hayez.

Volgens hem wil De Wever gehaat worden, wat duidt op een enorme drang naar macht. 'Hij heeft een enorm dominante persoonlijkheid. De Vlamingen zullen later nog wel merken dat het moeilijk is om te discussiëren met zo'n egocentrische man', zo werd de man woensdag in de Concentra-kranten geciteerd.

De Wever heeft tegen de man een klacht ingediend bij de Orde der Geneesheren. 'Meestal reageer ik niet op het haatproza dat in de Franstalige pers verschijnt. Maar sommige grenzen mogen ze niet overschrijden', aldus de N-VA-voorzitter.

Op Radio 1 noemde hij het woensdag straf dat Hayez dergelijke verklaringen aflegt terwijl de psychiater hem niet kent en ze elkaar nooit gezien hebben.

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft een klacht ingediend tegen een Waalse psychiater wegens verklaringen die hij in de krant La Dernière Heure over hem heeft afgelegd.Het gaat om jeugdpsychiater Jean-Yves Hayez, die De Wever een 'machtsgeile zot' en 'een kind-koning' had genoemd. 'Het is duidelijk dat De Wever graag heeft dat de Franstaligen hem verafschuwen. Hij wil niet begrepen worden door de Franstaligen', aldus Hayez.Volgens hem wil De Wever gehaat worden, wat duidt op een enorme drang naar macht. 'Hij heeft een enorm dominante persoonlijkheid. De Vlamingen zullen later nog wel merken dat het moeilijk is om te discussiëren met zo'n egocentrische man', zo werd de man woensdag in de Concentra-kranten geciteerd.De Wever heeft tegen de man een klacht ingediend bij de Orde der Geneesheren. 'Meestal reageer ik niet op het haatproza dat in de Franstalige pers verschijnt. Maar sommige grenzen mogen ze niet overschrijden', aldus de N-VA-voorzitter. Op Radio 1 noemde hij het woensdag straf dat Hayez dergelijke verklaringen aflegt terwijl de psychiater hem niet kent en ze elkaar nooit gezien hebben.