Dat meldt de Raad woensdag in een mededeling. De Raad eist niet, zoals werd geopperd door de auditeur, dat de banden tussen Woestijnvis en de VRT volledig worden doorgeknipt. De Raad voor de Mededinging is van oordeel dat de nieuwe mediagroep geen marktverstorend effect zal hebben.

De Vijver Media is in handen van mediabedrijf Corelio, sectorgenoot Sanoma en het team Wouter Vandenhoute en Erik Watté. De drie partijen hebben elke een derde van de groep in handen. De Vijver is op zijn beurt eigenaar van Humo, DesertFishes (waartoe het productiehuis Woestijnvis behoort) en SBS Belgium, moederbedrijf van VT4 en VIJFTtv.

Voorkennis over zendschema van VRT niet bewezen

De auditeur had de raad erop gewezen dat De Vijver mogelijk voorkennis kan halen uit de samenwerking tussen Woestijnvis en concurrent VRT. Op die manier zouden VT4 en VIJFtv bijvoorbeeld inzage kunnen hebben in het zendschema van de openbare omroep. De auditeur stelde de mogelijkheid voor om de banden tussen de VRT en Woestijnvis na 2012 verplicht door te knippen.

"Uit bijkomend onderzoek is gebleken dat zulk probleem niet bestaat", is woensdagavond te horen bij een lid van de Raad. "Het is niet aangetoond dat Woestijnvis inzage heeft in het zendschema van de VRT en dat bijvoorbeeld de Vlaamse Mediamaatschappij hier nadeel bij zou hebben." De Raad zet dus het licht op groen zonder voorbehoud. (Belga/SD)

Dat meldt de Raad woensdag in een mededeling. De Raad eist niet, zoals werd geopperd door de auditeur, dat de banden tussen Woestijnvis en de VRT volledig worden doorgeknipt. De Raad voor de Mededinging is van oordeel dat de nieuwe mediagroep geen marktverstorend effect zal hebben. De Vijver Media is in handen van mediabedrijf Corelio, sectorgenoot Sanoma en het team Wouter Vandenhoute en Erik Watté. De drie partijen hebben elke een derde van de groep in handen. De Vijver is op zijn beurt eigenaar van Humo, DesertFishes (waartoe het productiehuis Woestijnvis behoort) en SBS Belgium, moederbedrijf van VT4 en VIJFTtv. Voorkennis over zendschema van VRT niet bewezenDe auditeur had de raad erop gewezen dat De Vijver mogelijk voorkennis kan halen uit de samenwerking tussen Woestijnvis en concurrent VRT. Op die manier zouden VT4 en VIJFtv bijvoorbeeld inzage kunnen hebben in het zendschema van de openbare omroep. De auditeur stelde de mogelijkheid voor om de banden tussen de VRT en Woestijnvis na 2012 verplicht door te knippen. "Uit bijkomend onderzoek is gebleken dat zulk probleem niet bestaat", is woensdagavond te horen bij een lid van de Raad. "Het is niet aangetoond dat Woestijnvis inzage heeft in het zendschema van de VRT en dat bijvoorbeeld de Vlaamse Mediamaatschappij hier nadeel bij zou hebben." De Raad zet dus het licht op groen zonder voorbehoud. (Belga/SD)