Sandra De Preter gaat op 1 oktober aan de slag als de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. De algemene vergadering van de openbare omroep heeft haar dinsdag benoemd.

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten maakte eind juli bekend dat De Preter de opvolger wordt van Piet Van Roe, die tijdelijk afgevaardigd bestuurder was van de VRT na het ontslag van Dirk Wauters eind 2009.

De Preter werd dinsdag benoemd door de de algemene vergadering van de VRT met ingang vanaf 1 oktober. Het mandaat van Piet Van Roe als gedelegeerd bestuurder ad interim eindigt op 30 september.

De Preter (48) wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de openbare omroep. Ze werkt sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, waar ze uitgeefdirecteur en lid van het directiecomité is.

Sandra De Preter gaat op 1 oktober aan de slag als de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. De algemene vergadering van de openbare omroep heeft haar dinsdag benoemd.Vlaams minister van Media Ingrid Lieten maakte eind juli bekend dat De Preter de opvolger wordt van Piet Van Roe, die tijdelijk afgevaardigd bestuurder was van de VRT na het ontslag van Dirk Wauters eind 2009.De Preter werd dinsdag benoemd door de de algemene vergadering van de VRT met ingang vanaf 1 oktober. Het mandaat van Piet Van Roe als gedelegeerd bestuurder ad interim eindigt op 30 september.De Preter (48) wordt de eerste vrouw aan het hoofd van de openbare omroep. Ze werkt sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, waar ze uitgeefdirecteur en lid van het directiecomité is.