Sandra De Preter neemt vrijdag de fakkel van Piet Van Roe over als gedelegeerd bestuurder van de VRT. Ze zal de eerste weken vooral luisteren naar alle betrokken actoren met het oog op een visienota.

Van Roe nam het roer over na het ontslag van Dirk Wauters eind 2009. De zoektocht naar een opvolger duurde lang, maar uiteindelijk vond de Vlaamse regering bij Sanoma Magazines Sandra De Preter.

Op zijn laatste werkdag brak Van Roe donderdag een lans voor media-innovatie. Om de huidige hoge kwaliteit van de Vlaamse media te kunnen handhaven, moet innovatie volgens hem één van de speerpunten zijn.

Hij vindt daarbij samenwerking tussen de verschillende media, omroepen, productiebedrijven, uitgevers en de distributiesector onontbeerlijk. Vlaanderen is immers te klein om te
concurreren met technologiereuzen uit het buitenland, aldus Van Roe.

De Preter benadrukte donderdag dat ze start met een
langetermijnperspectief. Ze is van plan de eerste weken aan het hoofd van de VRT vooral veel te luisteren. Daarna wil ze de visies en bekommernissen van alle betrokken actoren, zowel intern als extern, bundelen met het oog op een visienota.

Pas daarna komt de discussie over de financiële middelen en de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse regering.

Sandra De Preter neemt vrijdag de fakkel van Piet Van Roe over als gedelegeerd bestuurder van de VRT. Ze zal de eerste weken vooral luisteren naar alle betrokken actoren met het oog op een visienota.Van Roe nam het roer over na het ontslag van Dirk Wauters eind 2009. De zoektocht naar een opvolger duurde lang, maar uiteindelijk vond de Vlaamse regering bij Sanoma Magazines Sandra De Preter.Op zijn laatste werkdag brak Van Roe donderdag een lans voor media-innovatie. Om de huidige hoge kwaliteit van de Vlaamse media te kunnen handhaven, moet innovatie volgens hem één van de speerpunten zijn.Hij vindt daarbij samenwerking tussen de verschillende media, omroepen, productiebedrijven, uitgevers en de distributiesector onontbeerlijk. Vlaanderen is immers te klein om te concurreren met technologiereuzen uit het buitenland, aldus Van Roe.De Preter benadrukte donderdag dat ze start met een langetermijnperspectief. Ze is van plan de eerste weken aan het hoofd van de VRT vooral veel te luisteren. Daarna wil ze de visies en bekommernissen van alle betrokken actoren, zowel intern als extern, bundelen met het oog op een visienota. Pas daarna komt de discussie over de financiële middelen en de nieuwe beheersovereenkomst met de Vlaamse regering.