Guido De Padt wordt door Open VLD gecoöpteerd als senator. Eind 2012 neemt Hilde Vautmans de fakkel over.

De Padt was na de verkiezingen op 13 juni uit de boot gevallen ondanks zijn 48.000 voorkeurstemmen. De Vlaamse liberalen vissen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en regeringscommissaris nu op als gecoöpteerd senator.

De Padt zal zijn termijn echter niet volmaken. Eind 2012 neemt hij ontslag uit de Senaat, waarop Hilde Vautmans de fakkel overneemt.

De Kamerfractieleidster in de voorbije legislatuur geraakte op 13 juni niet verkozen vanop de tweede plaats op de Limburgse Kamerlijst van Open VLD.

Het is de bedoeling dat ze het mandaat van De Padt in de Senaat overneemt in oktober 2012, na het parlementair zomerreces. De Padt zelf wil zich vanaf dan volledig toeleggen op Geraardsbergen.

Guido De Padt wordt door Open VLD gecoöpteerd als senator. Eind 2012 neemt Hilde Vautmans de fakkel over.De Padt was na de verkiezingen op 13 juni uit de boot gevallen ondanks zijn 48.000 voorkeurstemmen. De Vlaamse liberalen vissen de voormalige minister van Binnenlandse Zaken en regeringscommissaris nu op als gecoöpteerd senator. De Padt zal zijn termijn echter niet volmaken. Eind 2012 neemt hij ontslag uit de Senaat, waarop Hilde Vautmans de fakkel overneemt. De Kamerfractieleidster in de voorbije legislatuur geraakte op 13 juni niet verkozen vanop de tweede plaats op de Limburgse Kamerlijst van Open VLD. Het is de bedoeling dat ze het mandaat van De Padt in de Senaat overneemt in oktober 2012, na het parlementair zomerreces. De Padt zelf wil zich vanaf dan volledig toeleggen op Geraardsbergen.