Openbaarvervoermaatschappij De Lijn wil de nachtbus afschaffen die het Anderlechtse Erasmusziekenhuis met Brussels Airport verbindt. Dat meldt La Dernière Heure.

Verlieslatend

De Lijn wil niet langer investeren in de nachtbus, die op zijn traject ook passagiers oppikt in de Brusselse gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Schaarbeek en Evere. De verbinding zou verlieslatend zijn, omdat er gemiddeld slechts 75 passagiers per nacht gebruikmaken van lijn 620.

Overname

Volgens La Dernière Heure bestudeert de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB nu verschillende mogelijkheden om de dienst te behouden. Een volledige overname van de exploitatie van lijn 620 zou de MIVB evenwel 645.800 euro per jaar kosten. (Belga/WB)

Openbaarvervoermaatschappij De Lijn wil de nachtbus afschaffen die het Anderlechtse Erasmusziekenhuis met Brussels Airport verbindt. Dat meldt La Dernière Heure.De Lijn wil niet langer investeren in de nachtbus, die op zijn traject ook passagiers oppikt in de Brusselse gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Joost-ten-Node, Schaarbeek en Evere. De verbinding zou verlieslatend zijn, omdat er gemiddeld slechts 75 passagiers per nacht gebruikmaken van lijn 620. Volgens La Dernière Heure bestudeert de Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB nu verschillende mogelijkheden om de dienst te behouden. Een volledige overname van de exploitatie van lijn 620 zou de MIVB evenwel 645.800 euro per jaar kosten. (Belga/WB)