De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wil gemeente- en OCMW-busjes, voertuigen van buurtverenigingen en taxidiensten inschakelen om landelijke gebieden van openbaar vervoer te voorzien. Dat staat in een interview met directeur-generaal Roger Kesteloot in De Tijd. De Lijn moet besparen, maar wil via allianties met lokale overheden en verenigingen toch voorzien in alternatieven voor getroffen reizigers.

Deens systeem

"We bekijken in het komende jaar of we voor lokale bedieningen geen oplossing kunnen vinden buiten het klassieke openbaar vervoer", zegt Kesteloot. "Er zijn bijvoorbeeld gemeenten met eigen busjes, of van het OCMW, voor bepaalde doelgroepen. Bepaalde taxidiensten kunnen ook een oplossing zijn." De directeur laat zich inspireren door het Deense systeem Flextur, waarbij collectieve taxi's reizigers in afgelegen gebieden in verbinding brengen met klassieke buslijnen. (Belga/WB)

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn wil gemeente- en OCMW-busjes, voertuigen van buurtverenigingen en taxidiensten inschakelen om landelijke gebieden van openbaar vervoer te voorzien. Dat staat in een interview met directeur-generaal Roger Kesteloot in De Tijd. De Lijn moet besparen, maar wil via allianties met lokale overheden en verenigingen toch voorzien in alternatieven voor getroffen reizigers. "We bekijken in het komende jaar of we voor lokale bedieningen geen oplossing kunnen vinden buiten het klassieke openbaar vervoer", zegt Kesteloot. "Er zijn bijvoorbeeld gemeenten met eigen busjes, of van het OCMW, voor bepaalde doelgroepen. Bepaalde taxidiensten kunnen ook een oplossing zijn." De directeur laat zich inspireren door het Deense systeem Flextur, waarbij collectieve taxi's reizigers in afgelegen gebieden in verbinding brengen met klassieke buslijnen. (Belga/WB)