Geens heeft de Kansspelcommissie gevraagd contact op te nemen met De Lijn om over het reclamebeleid van de vervoersmaatschappij samen te zitten. De minister benadrukt dat opmerkzame burgers via meldingen hun steentje kunnen bijdragen om gokverslaving in te perken. 'Alerte meldingen kunnen de Kansspelcommissie alleen maar helpen om haar taak als controleorgaan nog beter uit te oefenen. Ik raad dan ook iedereen aan dit te doen', klinkt het in een mededeling.

De Kansspelwet verbiedt vandaag reclame van websites die geen vergunning hebben van de Kansspelcommissie. Ook de spelers die gebruikmaken van deze websites riskeren zware straffen. Momenteel zijn er nog initiatieven hangende in het parlement om de gokreclame in te perken. Het gaat om initiatieven die mensen beter moeten beschermen tegen gokverslaving, die kansspelen kunnen veroorzaken.

Geens heeft de Kansspelcommissie gevraagd contact op te nemen met De Lijn om over het reclamebeleid van de vervoersmaatschappij samen te zitten. De minister benadrukt dat opmerkzame burgers via meldingen hun steentje kunnen bijdragen om gokverslaving in te perken. 'Alerte meldingen kunnen de Kansspelcommissie alleen maar helpen om haar taak als controleorgaan nog beter uit te oefenen. Ik raad dan ook iedereen aan dit te doen', klinkt het in een mededeling. De Kansspelwet verbiedt vandaag reclame van websites die geen vergunning hebben van de Kansspelcommissie. Ook de spelers die gebruikmaken van deze websites riskeren zware straffen. Momenteel zijn er nog initiatieven hangende in het parlement om de gokreclame in te perken. Het gaat om initiatieven die mensen beter moeten beschermen tegen gokverslaving, die kansspelen kunnen veroorzaken.