Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

Als we de begroting van de Vlaamse regering erop nakijken, blijkt dat De Lijn tegen 2019 liefst 61 miljoen euro moet besparen, te beginnen met 34,8 miljoen dit jaar.

Maar in de praktijk snijdt de budgettaire oefening nog een stuk dieper. Voor de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement heeft de directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot de reële inspanning voor dit jaar begroot op 46,3 miljoen euro. En volgens een intern document rekent De Lijn op een uiteindelijke besparing van ongeveer 115 miljoen euro, aldus de kranten. (Belga/MI)

Dat schrijven de kranten van Mediahuis. Als we de begroting van de Vlaamse regering erop nakijken, blijkt dat De Lijn tegen 2019 liefst 61 miljoen euro moet besparen, te beginnen met 34,8 miljoen dit jaar. Maar in de praktijk snijdt de budgettaire oefening nog een stuk dieper. Voor de commissie Mobiliteit van het Vlaams Parlement heeft de directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot de reële inspanning voor dit jaar begroot op 46,3 miljoen euro. En volgens een intern document rekent De Lijn op een uiteindelijke besparing van ongeveer 115 miljoen euro, aldus de kranten. (Belga/MI)