De Tijd meldt het bericht.

De raad van bestuur van de openbaarvervoermaatschappij heeft de inflatie doorgerekend in de nieuwe tarieven. De prijzen van sms-tickets, biljetten en rittenkaarten wijzigen niet, maar de abonnementen en de dagpassen worden vanaf 1 februari 2016 een pak duurder. Vooral prijzen voor abonnementen van 1 maand of 3 maanden stijgen fors.

"De indexering van de tarieven wordt samen bekeken", legt Tom Van De Vreken, de woordvoerder van De Lijn, uit. "We passen de lijnkaarten niet aan, want het is bij de verkoop van tickets moeilijk om met centiemen te werken. Daardoor stijgen de andere prijzen iets meer."

'Gebroken belofte'

De tariefverhoging ligt gevoelig, want in 2015 gingen de tarieven van De Lijn al fors omhoog. Het bedrijf maakte toen ook komaf met het gratisbeleid. Het voorstel moet nog op de Vlaamse ministerraad worden besproken, maar normaal krijgt het daar groen licht.

Volgens oppositiepartij SP.A is dit een prijsverhoging en niet zomaar een indexering, en breekt minister Weyts zijn belofte dat er na 2015 geen tariefverhogingen meer zouden komen.

(Belga/RR)

De Tijd meldt het bericht.De raad van bestuur van de openbaarvervoermaatschappij heeft de inflatie doorgerekend in de nieuwe tarieven. De prijzen van sms-tickets, biljetten en rittenkaarten wijzigen niet, maar de abonnementen en de dagpassen worden vanaf 1 februari 2016 een pak duurder. Vooral prijzen voor abonnementen van 1 maand of 3 maanden stijgen fors. "De indexering van de tarieven wordt samen bekeken", legt Tom Van De Vreken, de woordvoerder van De Lijn, uit. "We passen de lijnkaarten niet aan, want het is bij de verkoop van tickets moeilijk om met centiemen te werken. Daardoor stijgen de andere prijzen iets meer." De tariefverhoging ligt gevoelig, want in 2015 gingen de tarieven van De Lijn al fors omhoog. Het bedrijf maakte toen ook komaf met het gratisbeleid. Het voorstel moet nog op de Vlaamse ministerraad worden besproken, maar normaal krijgt het daar groen licht.Volgens oppositiepartij SP.A is dit een prijsverhoging en niet zomaar een indexering, en breekt minister Weyts zijn belofte dat er na 2015 geen tariefverhogingen meer zouden komen. (Belga/RR)