De Lijn bracht 189.400 feestvierders naar huis

© belga

De Vlaamse vervoermaatschappij spreekt van het op een na beste resultaat ooit. Het centrum van Antwerpen was zoals elk jaar de topbestemming tijdens oudejaarsnacht.

Zowat 189.400 feestvierders lieten in de nacht van zaterdag op zondag wijselijk de auto thuis en maakten gebruik van het oudejaarsnachtaanbod van De Lijn.

Dat is 11 procent minder dan vorig jaar, maar nog steeds het op een na beste resultaat ooit, zo meldt de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij zondag. Ze zette 400 mensen en 279 bussen en trams in om alles vlot te laten verlopen.

Het centrum van Antwerpen was zoals elk jaar de topbestemming. Daar namen 112.000 feestvierders de bus of tram tijdens oudejaarsnacht. Dan volgen Vlaams-Brabant en West-Vlaanderen, met telkens ruim 25.000 reizigers. De provincie Oost-Vlaanderen, waar het vervoer in heel de provincie gratis was, kende de grootste groei: het aantal reizigers steeg er met 10 procent tot meer dan 20.000. In Limburg vervoerden de feestbussen 6.000 mensen.

In Brussel en Wallonië verliep het nachtelijk openbaar vervoer zonder accidenten. De openbaarvervoermaatschappijen MIVB en TEC verwachten minstens evenveel passagiers verplaatst te hebben als vorig jaar. Bij de Brusselse maatschappij MIVB reden de Noctis-bussen, de tram en de metro gratis vanaf middernacht. (VF/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content