De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn gaat dan toch ecocheques aanvaarden, maar koppelt daar een reeks voorwaarden aan. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van Sophie Dewit (N-VA).

De NMBS besliste eerder al om de ecocheque als betaalmiddel te aanvaarden, maar koppelt daar voorwaarden aan.

Nu stemt ook De Lijn in met ecocheques, zo blijkt uit een mededeling die de N-VA woensdag verspreidde na een vraag van Vlaams parlementslid De Wit.

Zij hoopt dat de gebruiker van het openbaar vervoer in de praktijk niet zal struikelen over de strenge voorwaarden die De Lijn stelt.

Zo wil De Lijn volgens haar de ecocheques enkel aanvaarden bij voorverkoop in de eigen volwaardige verkooppunten, de zogenaamde Lijnwinkels.

Nietvoorafzonderlijkebiljetten

De cheques zullen niet worden aanvaard bij de verkoop op het voertuig zelf of bij contractueel verbonden voorverkopers, aldus De Wit op basis van het antwoord van Crevits.

De ecocheques zullen ook alleen kunnen gebruikt worden voor bepaalde types van vervoerbewijzen waarvan de waarde minstens overeenkomt met een in ecocheques betaalbaar bedrag.

Lijnkaarten kunnen dus wel, afzonderlijke biljetten niet, aldus De Wit. De reden is dat het verboden is cash terug te betalen op ecocheques.

Die zullen ook niet kunnen gebruikt worden om een abonnement te kopen omdat ook dat niet toegelaten is.

Voorts wil De Lijn enkel in het systeem stappen op voorwaarde dat de verdelers van de ecocheques, Sodexho en Accor, geen commissieloon aanrekenen aan De Lijn.

De Vlaamse openbare vervoersmaatschappij De Lijn gaat dan toch ecocheques aanvaarden, maar koppelt daar een reeks voorwaarden aan. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) op een schriftelijke vraag van Sophie Dewit (N-VA). De NMBS besliste eerder al om de ecocheque als betaalmiddel te aanvaarden, maar koppelt daar voorwaarden aan.Nu stemt ook De Lijn in met ecocheques, zo blijkt uit een mededeling die de N-VA woensdag verspreidde na een vraag van Vlaams parlementslid De Wit.Zij hoopt dat de gebruiker van het openbaar vervoer in de praktijk niet zal struikelen over de strenge voorwaarden die De Lijn stelt.Zo wil De Lijn volgens haar de ecocheques enkel aanvaarden bij voorverkoop in de eigen volwaardige verkooppunten, de zogenaamde Lijnwinkels. NietvoorafzonderlijkebiljettenDe cheques zullen niet worden aanvaard bij de verkoop op het voertuig zelf of bij contractueel verbonden voorverkopers, aldus De Wit op basis van het antwoord van Crevits.De ecocheques zullen ook alleen kunnen gebruikt worden voor bepaalde types van vervoerbewijzen waarvan de waarde minstens overeenkomt met een in ecocheques betaalbaar bedrag. Lijnkaarten kunnen dus wel, afzonderlijke biljetten niet, aldus De Wit. De reden is dat het verboden is cash terug te betalen op ecocheques. Die zullen ook niet kunnen gebruikt worden om een abonnement te kopen omdat ook dat niet toegelaten is.Voorts wil De Lijn enkel in het systeem stappen op voorwaarde dat de verdelers van de ecocheques, Sodexho en Accor, geen commissieloon aanrekenen aan De Lijn.