L'Avenir: "Bedroevend"

Het commentaarstuk van L'Avenir zegt dat het land gegijzeld wordt. "Het is een collectieve verantwoordelijkheid. De zes partijen van de toekomstige coalitie moeten koelbloedig zijn. Onmiddellijk."

Sud Presse: "Ons land kan zich geen formatiecrisis veroorloven"

Sud Presse heeft het over de kloof tussen het rechtse Vlaanderen en het linkse Wallonië. "Het Belgische huwelijk doorzetten gebeurt uit rede, niet uit liefde. Maar een akkoord is nodig omdat er geen keuze is. Optimistisch is dat het merendeel van de onderhandelde partijen klaar was om een akkoord te sluiten. Rest nog de liberalen te overtuigen dat de rede het moet halen. Deze crisis is immers niet meer dan een luxe van de rijken. België heeft de middelen niet meer."

La Dernière Heure: "De koppigheid van De Croo is onverantwoord" Alexander De Croo krijgt het zwaar te verduren in La Dernière heure. "Opnieuw draagt Alexander De Croo een verpletterende verantwoordelijkheid in deze nieuwe crisisepisode."

La Libre Belgique: "De Vlaamse liberalen toonden een arrogantie zonder grenzen"

De krantencommentator onderstreept het gedane werk van ontslagnemend formateur Elio Di Rupo en het communautaire akkoord dat onder zijn hoede tot stand kwam. De Vlaamse liberalen zijn een kleine speler in het politieke veld, maar "toonden een arrogantie zonder grenzen".

Le Soir: "Genoeg!"

Het "surreële politieke spektakel" met politici die handelen via de televisie, moet voor de krant niet meer. Geen "nieuwe dramatiseringen als enige communicatiemiddel" meer. "We komen tot één conclusie: het separatisme dringt zich op. Omdat jullie ons voortaan het bewijs leveren dat het land gebroken is, niet in staat om bestuurd te worden..."

L'Echo: "Het gevaarlijk spel van de liberalen"

"Er bestaat geen enkel alternatief voor de huidige coalitie, tenzij de Vlaamse partijen plotseling de staatshervorming zouden vergeten of de Franstalige partijen al even plotseling aanvaarden om te heronderhandelen met Bart De Wever." (Belga/RDM)

L'Avenir: "Bedroevend" Het commentaarstuk van L'Avenir zegt dat het land gegijzeld wordt. "Het is een collectieve verantwoordelijkheid. De zes partijen van de toekomstige coalitie moeten koelbloedig zijn. Onmiddellijk." Sud Presse: "Ons land kan zich geen formatiecrisis veroorloven" Sud Presse heeft het over de kloof tussen het rechtse Vlaanderen en het linkse Wallonië. "Het Belgische huwelijk doorzetten gebeurt uit rede, niet uit liefde. Maar een akkoord is nodig omdat er geen keuze is. Optimistisch is dat het merendeel van de onderhandelde partijen klaar was om een akkoord te sluiten. Rest nog de liberalen te overtuigen dat de rede het moet halen. Deze crisis is immers niet meer dan een luxe van de rijken. België heeft de middelen niet meer." La Dernière Heure: "De koppigheid van De Croo is onverantwoord" Alexander De Croo krijgt het zwaar te verduren in La Dernière heure. "Opnieuw draagt Alexander De Croo een verpletterende verantwoordelijkheid in deze nieuwe crisisepisode." La Libre Belgique: "De Vlaamse liberalen toonden een arrogantie zonder grenzen" De krantencommentator onderstreept het gedane werk van ontslagnemend formateur Elio Di Rupo en het communautaire akkoord dat onder zijn hoede tot stand kwam. De Vlaamse liberalen zijn een kleine speler in het politieke veld, maar "toonden een arrogantie zonder grenzen". Le Soir: "Genoeg!" Het "surreële politieke spektakel" met politici die handelen via de televisie, moet voor de krant niet meer. Geen "nieuwe dramatiseringen als enige communicatiemiddel" meer. "We komen tot één conclusie: het separatisme dringt zich op. Omdat jullie ons voortaan het bewijs leveren dat het land gebroken is, niet in staat om bestuurd te worden..." L'Echo: "Het gevaarlijk spel van de liberalen" "Er bestaat geen enkel alternatief voor de huidige coalitie, tenzij de Vlaamse partijen plotseling de staatshervorming zouden vergeten of de Franstalige partijen al even plotseling aanvaarden om te heronderhandelen met Bart De Wever." (Belga/RDM)