Volgens de fiscus is er sprake van een 'fraudedossier' waarbij het Open VLD-kopstuk belastingen zou hebben ontdoken op een aandelenwinst van meer dan 1,2 miljoen euro, schrijft De Tijd. De Gucht en zijn advocaat hebben steeds volgehouden dat de visie van de fiscus kant noch wal raakt. Toch ligt nu een voorstel op tafel om alsnog belastingen te betalen op de aandelentransactie uit 2005.

Rechtszaak

Als het tot een akkoord komt, dan kan De Gucht een publieke rechtszaak over de affaire vermijden. De liberale politicus zou een belasting van enkele tienduizenden euro's willen betalen, zonder boete of belastingverhoging. Met een boete en belastingverhoging zou De Gucht wel eens tien keer meer moeten betalen dan wat hij zelf voorstelt. (Belga/TV)

Volgens de fiscus is er sprake van een 'fraudedossier' waarbij het Open VLD-kopstuk belastingen zou hebben ontdoken op een aandelenwinst van meer dan 1,2 miljoen euro, schrijft De Tijd. De Gucht en zijn advocaat hebben steeds volgehouden dat de visie van de fiscus kant noch wal raakt. Toch ligt nu een voorstel op tafel om alsnog belastingen te betalen op de aandelentransactie uit 2005.Rechtszaak Als het tot een akkoord komt, dan kan De Gucht een publieke rechtszaak over de affaire vermijden. De liberale politicus zou een belasting van enkele tienduizenden euro's willen betalen, zonder boete of belastingverhoging. Met een boete en belastingverhoging zou De Gucht wel eens tien keer meer moeten betalen dan wat hij zelf voorstelt. (Belga/TV)