De regionale afdelingen kunnen basisitems zoals balpennen, fluostiften of WC-papier niet meer bestellen via het centrale systeem, omdat de stocks niet meer worden aangevuld, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Zelfs het thermisch ondergoed is alleen nog in 'minder courante maten' te verkrijgen.

Doeltreffende werking

"Iedereen moet inspanningen leveren, maar niet als besparingen ten koste gaan van de doeltreffende werking van de politie", zegt Vincent Houssin van de liberale vakbond VSOA.

"Het jongste begrotingsconclaaf heeft een verbod opgelegd voor uitgaven met plaatselijke kredieten, maar die stelden ons net in staat om kleine tekorten snel in te vullen", aldus NSPV-woordvoerder Gert Cockx. "Het moet nu via openbare aanbesteding, een logge en tijdrovende procedure." Ook moet de ministerraad uitgaven boven 5.500 euro goedkeuren.

Dringende noden lenigen

De politietop heeft weet van de problemen. "Maar we moeten roeien met de riemen die wij hebben en die zijn het resultaat van de nieuwe budgettaire maatregelen. Alle overheidsdiensten moeten besparen, dus ook wij. Wij proberen met verschuivingen de meest dringende noden te lenigen, maar wat kan wachten, moet ook wachten." (Belga/TV)

De regionale afdelingen kunnen basisitems zoals balpennen, fluostiften of WC-papier niet meer bestellen via het centrale systeem, omdat de stocks niet meer worden aangevuld, schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.Zelfs het thermisch ondergoed is alleen nog in 'minder courante maten' te verkrijgen.Doeltreffende werking "Iedereen moet inspanningen leveren, maar niet als besparingen ten koste gaan van de doeltreffende werking van de politie", zegt Vincent Houssin van de liberale vakbond VSOA. "Het jongste begrotingsconclaaf heeft een verbod opgelegd voor uitgaven met plaatselijke kredieten, maar die stelden ons net in staat om kleine tekorten snel in te vullen", aldus NSPV-woordvoerder Gert Cockx. "Het moet nu via openbare aanbesteding, een logge en tijdrovende procedure." Ook moet de ministerraad uitgaven boven 5.500 euro goedkeuren.Dringende noden lenigen De politietop heeft weet van de problemen. "Maar we moeten roeien met de riemen die wij hebben en die zijn het resultaat van de nieuwe budgettaire maatregelen. Alle overheidsdiensten moeten besparen, dus ook wij. Wij proberen met verschuivingen de meest dringende noden te lenigen, maar wat kan wachten, moet ook wachten." (Belga/TV)