Open VLD-vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo pleit ervoor vast te houden aan de compromistekst rond het eenheidsstatuut. 'Er is het compromis van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) en ik denk dat we ons aan dat compromis gaan houden. Ik begrijp dat een aantal mensen bij de vakbonden nerveus wordt, maar dit is het compromis waar zij zich ook achter geschaard hadden. Ik ga ervan uit dat ze het toen goed gelezen hebben', zo zei De Croo voor aanvang van het federale kernkabinet.

De christelijke bediendenbonden LBC-NVK en CNE gooiden de knuppel opnieuw in het hoenderhok. Zij nemen het niet dat in het bereikte compromis (van 5 juli 2013) de opzegtermijn als wettelijk maximum geldt en dat er niet over hogere opzegtermijnen kan worden onderhandeld. Een 200-tal leden van de bediendenbonden voert vrijdagvoormiddag actie in Brussel. (Belga)

Open VLD-vicepremier en minister van Pensioenen Alexander De Croo pleit ervoor vast te houden aan de compromistekst rond het eenheidsstatuut. 'Er is het compromis van minister van Werk Monica De Coninck (SP.A) en ik denk dat we ons aan dat compromis gaan houden. Ik begrijp dat een aantal mensen bij de vakbonden nerveus wordt, maar dit is het compromis waar zij zich ook achter geschaard hadden. Ik ga ervan uit dat ze het toen goed gelezen hebben', zo zei De Croo voor aanvang van het federale kernkabinet.De christelijke bediendenbonden LBC-NVK en CNE gooiden de knuppel opnieuw in het hoenderhok. Zij nemen het niet dat in het bereikte compromis (van 5 juli 2013) de opzegtermijn als wettelijk maximum geldt en dat er niet over hogere opzegtermijnen kan worden onderhandeld. Een 200-tal leden van de bediendenbonden voert vrijdagvoormiddag actie in Brussel. (Belga)