Open VLD-voorzitter Alexander De Croo vergelijkt de politieke toestand met een nucleair slagveld. Intussen zet koninklijk verduidelijker Bart De Wever zijn raadplegingen woensdag voort.

De Wever ontving woensdagmorgen CD&V-voorzitter Wouter Beke en heeft later op de dag een afspraak met Geert Bourgeois (namens N-VA) en Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.

Intussen haalt voorzitter Alexander De Croo van Open VLD, dat (voorlopig) niet wordt uitgenodigd door De Wever, fel uit naar PS en N-VA. In Libre Belgique houdt hij hen woensdag verantwoordelijk voor de huidige politieke toestand, die hij vergelijkt met een 'nucleair slagveld'.

Bij de moeizame regeringsonderhandelingen in 2007 ging het ook niet vooruit, maar toen was er tenminste een discussie over de inhoud. Momenteel is er absoluut niets, aldus De Croo.

Hij wijst erop dat de twee dominante partijen, PS en N-VA, alle ruimte en tijd hadden om een visie en een compromis uit te werken, maar dat er momenteel geen enkele gemeenschappelijke visie bestaat over de organisatie van het land.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo vergelijkt de politieke toestand met een nucleair slagveld. Intussen zet koninklijk verduidelijker Bart De Wever zijn raadplegingen woensdag voort.De Wever ontving woensdagmorgen CD&V-voorzitter Wouter Beke en heeft later op de dag een afspraak met Geert Bourgeois (namens N-VA) en Ecolo-covoorzitter Jean-Michel Javaux.Intussen haalt voorzitter Alexander De Croo van Open VLD, dat (voorlopig) niet wordt uitgenodigd door De Wever, fel uit naar PS en N-VA. In Libre Belgique houdt hij hen woensdag verantwoordelijk voor de huidige politieke toestand, die hij vergelijkt met een 'nucleair slagveld'.Bij de moeizame regeringsonderhandelingen in 2007 ging het ook niet vooruit, maar toen was er tenminste een discussie over de inhoud. Momenteel is er absoluut niets, aldus De Croo. Hij wijst erop dat de twee dominante partijen, PS en N-VA, alle ruimte en tijd hadden om een visie en een compromis uit te werken, maar dat er momenteel geen enkele gemeenschappelijke visie bestaat over de organisatie van het land.