Onder de vorige regering vocht minister Jean-Pascal Labille (PS) een robbertje uit met Bpost en met Belgacom over de verloning van de toplui. Johnny Thijs van Bpost stapte op nadat hem een loonsverlaging was voorgeschoteld.

De limiet op de toplonen, vastgelegd op 290.000 euro, werd echter nooit in een wet gegoten.

Alexander De Croo, behalve vice-premier ook minister voor overheidsbedrijven, zal volgens L'Echo een ander pad bewandelen.

'Minder interventie'

Zegt De Croo: "Ik ben veel minder voor interventie dan mijn voorganger. De raden van bestuur van overheidsbedrijven zijn voor mij autonome organen waarvan de autonomie moet gerespecteerd worden, ook wat salarissen betreft".

De krant vermeldt dat Jean-Pascale Labille in 2012 zelf meer dan 290.000 euro verdiende, door publieke mandaten te cumuleren.

(Belga/RR)

Onder de vorige regering vocht minister Jean-Pascal Labille (PS) een robbertje uit met Bpost en met Belgacom over de verloning van de toplui. Johnny Thijs van Bpost stapte op nadat hem een loonsverlaging was voorgeschoteld. De limiet op de toplonen, vastgelegd op 290.000 euro, werd echter nooit in een wet gegoten.Alexander De Croo, behalve vice-premier ook minister voor overheidsbedrijven, zal volgens L'Echo een ander pad bewandelen. Zegt De Croo: "Ik ben veel minder voor interventie dan mijn voorganger. De raden van bestuur van overheidsbedrijven zijn voor mij autonome organen waarvan de autonomie moet gerespecteerd worden, ook wat salarissen betreft".De krant vermeldt dat Jean-Pascale Labille in 2012 zelf meer dan 290.000 euro verdiende, door publieke mandaten te cumuleren.(Belga/RR)