Voorzitter Alexander De Croo van Open VLD staat niet te springen om deel te nemen aan de regeringsonderhandelingen. 'Wij zijn geen reservewiel', aldus De Croo.

PS-kopstuk Paul Magnette had dinsdagmorgen de deur op een kier gezet voor deelname van de liberalen aan de onderhandelingen. Maar Open VLD gaat daar niet op in.

Volgens De Croo moet voormalig koninklijk verduidelijker Bart De Wever op basis van zijn tekst voort praten met de zeven partijen die al rond de tafel zitten, zo zei hij op de VRT-radio.

'Ongeveer elke week in de voorbije vier maanden is het plaatje van de liberalen bovengekomen. Het begint een beetje afgedraaid te klinken', aldus De Croo. 'Wij zijn geen reservewiel. Je kan niet zeggen: er draait hier ergens een wiel van de wagen af, en we gaan daar zomaar een ander wiel opzetten en dat zal alles oplossen', zo luidde het.

De Croo vindt het een goede zaak dat er voor het eerst in vier maanden een tekst op tafel ligt. Volgens hem moet De Wever die polijsten tot een compromistekst.

Voorzitter Alexander De Croo van Open VLD staat niet te springen om deel te nemen aan de regeringsonderhandelingen. 'Wij zijn geen reservewiel', aldus De Croo.PS-kopstuk Paul Magnette had dinsdagmorgen de deur op een kier gezet voor deelname van de liberalen aan de onderhandelingen. Maar Open VLD gaat daar niet op in. Volgens De Croo moet voormalig koninklijk verduidelijker Bart De Wever op basis van zijn tekst voort praten met de zeven partijen die al rond de tafel zitten, zo zei hij op de VRT-radio. 'Ongeveer elke week in de voorbije vier maanden is het plaatje van de liberalen bovengekomen. Het begint een beetje afgedraaid te klinken', aldus De Croo. 'Wij zijn geen reservewiel. Je kan niet zeggen: er draait hier ergens een wiel van de wagen af, en we gaan daar zomaar een ander wiel opzetten en dat zal alles oplossen', zo luidde het. De Croo vindt het een goede zaak dat er voor het eerst in vier maanden een tekst op tafel ligt. Volgens hem moet De Wever die polijsten tot een compromistekst.