Dat de liberalen door de koning niet uitgenodigd worden, noemt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo een politieke keuze. Volgens hem weet de N-VA niet wat ze eigenlijk wil en is ze wat aan het zwalpen.

Op Radio 1 spaarde De Croo zijn kritiek donderdag niet. Het feit dat de liberalen door de koning niet worden gehoord tijdens zijn nieuwe consultatieronde is volgens hem in tegenspraak met het pleidooi van Bart De Wever om de teller weer op nul te zetten.

Verwijzend naar de uitspraken van N-VA-kopstuk Siegfried Bracke tijdens een debat in Gent, waar hij de hand reikte naar Open VLD, zei De Croo dat het voor hem niet helemaal duidelijk is wat de N-VA nu eigenlijk wil. 'Ze is wat aan het zwalpen', zo luidde het.

'Foute strategie'

Voorts noemde hij de strategie van de N-VA niet de juiste. 'De partij heeft van in het begin de leiding in de handen van de Franstalige socialisten gelegd. Na meer dan honderd dagen trekt de partij nu haar handen ervan af en noemt ze de onderhandelingen bric-à-brac. Dat kan toch niet als je er zelf aan hebt meegewerkt', aldus De Croo.

Hij vindt het ook fout dat de N-VA in het begin van de onderhandelingen bepaalde onderwerpen zoals de financieringswet uit de weg is gegaan.

CDH en Ecolo herhaalden donderdag nog eens dat ze er de MR liefst niet bij zien. Op de RTBF-radio verwees vicevoorzitter André Antoine van CDH donderdag naar de liberale familie als de grote verliezer van de laatste verkiezingen en als de oorzaak van de val van de regering-Leterme.

Ook Jean-Marc Nollet van Ecolo was niet enthousiast over een eventuele uitbreiding van de onderhandelingspartners naar de MR.

Dat de liberalen door de koning niet uitgenodigd worden, noemt Open VLD-voorzitter Alexander De Croo een politieke keuze. Volgens hem weet de N-VA niet wat ze eigenlijk wil en is ze wat aan het zwalpen.Op Radio 1 spaarde De Croo zijn kritiek donderdag niet. Het feit dat de liberalen door de koning niet worden gehoord tijdens zijn nieuwe consultatieronde is volgens hem in tegenspraak met het pleidooi van Bart De Wever om de teller weer op nul te zetten. Verwijzend naar de uitspraken van N-VA-kopstuk Siegfried Bracke tijdens een debat in Gent, waar hij de hand reikte naar Open VLD, zei De Croo dat het voor hem niet helemaal duidelijk is wat de N-VA nu eigenlijk wil. 'Ze is wat aan het zwalpen', zo luidde het.'Foute strategie'Voorts noemde hij de strategie van de N-VA niet de juiste. 'De partij heeft van in het begin de leiding in de handen van de Franstalige socialisten gelegd. Na meer dan honderd dagen trekt de partij nu haar handen ervan af en noemt ze de onderhandelingen bric-à-brac. Dat kan toch niet als je er zelf aan hebt meegewerkt', aldus De Croo.Hij vindt het ook fout dat de N-VA in het begin van de onderhandelingen bepaalde onderwerpen zoals de financieringswet uit de weg is gegaan.CDH en Ecolo herhaalden donderdag nog eens dat ze er de MR liefst niet bij zien. Op de RTBF-radio verwees vicevoorzitter André Antoine van CDH donderdag naar de liberale familie als de grote verliezer van de laatste verkiezingen en als de oorzaak van de val van de regering-Leterme.Ook Jean-Marc Nollet van Ecolo was niet enthousiast over een eventuele uitbreiding van de onderhandelingspartners naar de MR.