Open VLD-voorzitter Alexander De Croo acht het niet onmogelijk om met de N-VA een akkoord te sluiten. Hij gaat daarmee in tegen zijn partijgenoot Mathias De Clercq. Die verweet de N-VA afgelopen weekend een verrottingsstrategie te hanteren. In verschillende kranten zegt De Croo maandag dat de kritiek op N-VA "niet van de partijlijn is", al begrijpt hij het ongeduld van de Clercq wel.

Uithaal

Sinds enkele weken praat Open VLD mee over een uitweg uit de politieke impasse. De Croo zei al die tijd dat de N-VA als verkiezingsoverwinnaar een regering moet vormen.

Maar afgelopen weekend haalden Kamerlid De Clercq en Europees Commissaris Karel De Gucht zwaar uit naar de Vlaams-nationalisten. De Clercq zei zaterdag in een interview met De Morgen ervan overtuigd te zijn dat met N-VA geen akkoord kan worden gesloten en verweet de partij een "perfide verrottingsstrategie" te voeren. De Gucht sprak in een essay van een Vlaams-nationale "kringredenering" die niet rijmt met de "liberaal-democratische uitgangspunten".

N-VA-kopstuk Geert Bourgeois noemde de analyse van De Clercq zondag onbelangrijk, onjuist en onzindelijk, maar vroeg wel klare wijn van de Open VLD-top.

Open VLD-voorzitter Alexander De Croo acht het niet onmogelijk om met de N-VA een akkoord te sluiten. Hij gaat daarmee in tegen zijn partijgenoot Mathias De Clercq. Die verweet de N-VA afgelopen weekend een verrottingsstrategie te hanteren. In verschillende kranten zegt De Croo maandag dat de kritiek op N-VA "niet van de partijlijn is", al begrijpt hij het ongeduld van de Clercq wel. Uithaal Sinds enkele weken praat Open VLD mee over een uitweg uit de politieke impasse. De Croo zei al die tijd dat de N-VA als verkiezingsoverwinnaar een regering moet vormen. Maar afgelopen weekend haalden Kamerlid De Clercq en Europees Commissaris Karel De Gucht zwaar uit naar de Vlaams-nationalisten. De Clercq zei zaterdag in een interview met De Morgen ervan overtuigd te zijn dat met N-VA geen akkoord kan worden gesloten en verweet de partij een "perfide verrottingsstrategie" te voeren. De Gucht sprak in een essay van een Vlaams-nationale "kringredenering" die niet rijmt met de "liberaal-democratische uitgangspunten". N-VA-kopstuk Geert Bourgeois noemde de analyse van De Clercq zondag onbelangrijk, onjuist en onzindelijk, maar vroeg wel klare wijn van de Open VLD-top.