Bedoeling van de 'preclearance' is dat de Amerikaanse douane de controle van documenten of verrichtingen met betrekking tot immigratie dan op Belgische in plaats van op Amerikaanse bodem uitvoert. Op die manier wordt de controleprocedure voor reizigers naar de VS vergemakkelijkt.

De preclearance zal volgens De Croo de luchthaven van Zaventem aantrekkelijker maken. 'Amerikaanse vluchten zorgen voor een voeding van het Afrikaanse netwerk waar Brussels Airlines zo sterk in is', zei De Croo, die in 'De Ochtend' tekst en uitleg gaf over het reddingsplan van de luchtvaartmaatschappij. Dat moet leiden tot winstgevende groei voor Brussels Airlines. De procedure van preclearance bestaat in Europa enkel nog maar in Ierland, aldus De Croo nog.

Bedoeling van de 'preclearance' is dat de Amerikaanse douane de controle van documenten of verrichtingen met betrekking tot immigratie dan op Belgische in plaats van op Amerikaanse bodem uitvoert. Op die manier wordt de controleprocedure voor reizigers naar de VS vergemakkelijkt. De preclearance zal volgens De Croo de luchthaven van Zaventem aantrekkelijker maken. 'Amerikaanse vluchten zorgen voor een voeding van het Afrikaanse netwerk waar Brussels Airlines zo sterk in is', zei De Croo, die in 'De Ochtend' tekst en uitleg gaf over het reddingsplan van de luchtvaartmaatschappij. Dat moet leiden tot winstgevende groei voor Brussels Airlines. De procedure van preclearance bestaat in Europa enkel nog maar in Ierland, aldus De Croo nog.