Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) verzekert dat hij niets te maken heeft met de beslissing dat kolonel Luc Gennart de luchtmachtbasis van Florennes vervroegd moet verlaten.

Gennart had onlangs de 'vervlaamsing' van het leger gehekeld. De Vlamingen hebben alles te zeggen in het leger en de Franstaligen worden buitenspel gezet, zo luidde het.

Dinsdag raakte bekend dat Gennart de luchtmachtbasis van Florennes, waar hij commandant is, vervroegd moet verlaten. Normaal gezien moest hij op 1 december het commando over de
luchtmachtbasis overlaten. Maar hij moet al op 1 november vertrekken.

De Crem zei woensdag dat hij 'niets' met die vervroegde mutatie te maken heeft. 'Ik ben op geen enkel moment tussengekomen', aldus de minister. Hij sprak van een interne beslissing van de generale staf van het leger. 'Ik hou me niet bezig met personeelsdossiers. Ik heb andere zaken te doen', aldus De Crem.

Waarnemers vermoeden dat chef Defensie Charles-Henri Delcour een sanctie heeft genomen tegen Gennart na diens media-optreden.

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) verzekert dat hij niets te maken heeft met de beslissing dat kolonel Luc Gennart de luchtmachtbasis van Florennes vervroegd moet verlaten.Gennart had onlangs de 'vervlaamsing' van het leger gehekeld. De Vlamingen hebben alles te zeggen in het leger en de Franstaligen worden buitenspel gezet, zo luidde het. Dinsdag raakte bekend dat Gennart de luchtmachtbasis van Florennes, waar hij commandant is, vervroegd moet verlaten. Normaal gezien moest hij op 1 december het commando over de luchtmachtbasis overlaten. Maar hij moet al op 1 november vertrekken.De Crem zei woensdag dat hij 'niets' met die vervroegde mutatie te maken heeft. 'Ik ben op geen enkel moment tussengekomen', aldus de minister. Hij sprak van een interne beslissing van de generale staf van het leger. 'Ik hou me niet bezig met personeelsdossiers. Ik heb andere zaken te doen', aldus De Crem.Waarnemers vermoeden dat chef Defensie Charles-Henri Delcour een sanctie heeft genomen tegen Gennart na diens media-optreden.