Nog volgens De Crem gaat zijn partij niet zomaar een paars-groen alternatief depanneren. 'Wij zijn niet zomaar te koop. Er zijn nog heel wat kiezels die moeten opgelost worden.'

Na de forse uitspraken tussen N-VA en PS de afgelopen week, lijkt een paars-gele federale regering helemaal uitgesloten. Toch blijft CD&V-minister Pieter De Crem resoluut vasthouden aan de noodzaak van een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. 'Ons uitgangspunt blijft dat er een Vlaamse meerderheid moet zijn in de federale Kamer. N-VA is de grootste partij en moet bij initiatieven betrokken worden', aldus De Crem.

Dat is een pure anti-N-VA-communicatie.

Pieter De Crem over de uitspraken van Paul Magnette

De Crem is ook scherp voor PS-voorzitter en gewezen informateur Paul Magnette. Die laatste noemde N-VA donderdag een gevaarlijke partij en zei dat N-VA-voorzitter Bart De Wever geen informateur wilde worden. 'Dat is een pure anti-N-VA-communicatie. Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet', aldus De Crem.

De CD&V-minister is niet mals voor gewezen informateur Magnette. 'De wijze waarop we tijdens de informatieperiode van Magnette behandeld zijn, was respectloos', meent De Crem. Volgens hem werd CD&V 'pas op het einde gehoord'. Nog volgens De Crem is CD&V niet zomaar van plan om aan te sluiten bij een paars-groene meerderheid. 'Wij zijn niet zomaar te koop', aldus De Crem.

Volgens De Crem moeten er eerst heel wat 'kiezels' uit de schoen gehaald worden. Zo mag het socio-economische beleid van de Zweedse regering niet zomaar overboord gegooid worden, moet er rond de ethische dossiers (abortus, euthanasie) rekening gehouden worden met de CD&V en moeten ook een aantal communautair gevoelige kwesties, denk bijvoorbeeld aan de vliegwet of de artsencontingentering, kunnen besproken worden.

Nog volgens De Crem gaat zijn partij niet zomaar een paars-groen alternatief depanneren. 'Wij zijn niet zomaar te koop. Er zijn nog heel wat kiezels die moeten opgelost worden.'Na de forse uitspraken tussen N-VA en PS de afgelopen week, lijkt een paars-gele federale regering helemaal uitgesloten. Toch blijft CD&V-minister Pieter De Crem resoluut vasthouden aan de noodzaak van een Vlaamse meerderheid op federaal niveau. 'Ons uitgangspunt blijft dat er een Vlaamse meerderheid moet zijn in de federale Kamer. N-VA is de grootste partij en moet bij initiatieven betrokken worden', aldus De Crem. De Crem is ook scherp voor PS-voorzitter en gewezen informateur Paul Magnette. Die laatste noemde N-VA donderdag een gevaarlijke partij en zei dat N-VA-voorzitter Bart De Wever geen informateur wilde worden. 'Dat is een pure anti-N-VA-communicatie. Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart ziet', aldus De Crem. De CD&V-minister is niet mals voor gewezen informateur Magnette. 'De wijze waarop we tijdens de informatieperiode van Magnette behandeld zijn, was respectloos', meent De Crem. Volgens hem werd CD&V 'pas op het einde gehoord'. Nog volgens De Crem is CD&V niet zomaar van plan om aan te sluiten bij een paars-groene meerderheid. 'Wij zijn niet zomaar te koop', aldus De Crem. Volgens De Crem moeten er eerst heel wat 'kiezels' uit de schoen gehaald worden. Zo mag het socio-economische beleid van de Zweedse regering niet zomaar overboord gegooid worden, moet er rond de ethische dossiers (abortus, euthanasie) rekening gehouden worden met de CD&V en moeten ook een aantal communautair gevoelige kwesties, denk bijvoorbeeld aan de vliegwet of de artsencontingentering, kunnen besproken worden.