Kandidaten voor het CD&V-voorzitterschap kunnen zich tot zaterdag om 14 uur melden. Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem en senator Rik Torfs stellen hun kandidatuur niet, zo lieten ze vrijdag weten.

CD&V schreef vervroegde voorzittersverkiezingen uit om een volwaardige voorzitter te kiezen in opvolging van interimvoorzitter Wouter Beke. Beke is tot nu toe de enige kandidaat-voorzitter.

Zowel De Crem als Torfs lieten vrijdag weten dat ze de handschoen tegen hem niet zullen opnemen. De Crem zei aan De Standaard dat hij geen kandidaat is.

'Ik heb het wel overwogen, verschillende mensen hebben het me ook gevraagd. Maar om nu middenin deze intense en cruciale regeringsonderhandelingen als nieuwe voorzitter te moeten overnemen, dat leek me geen goed idee', aldus De Crem.

Hij vindt ook dat de tijd om campagne te voeren, amper veertien dagen, veel te kort is om alle leden te kunnen bereiken. 'Het is in deze omstandigheden beter om ons snel in consensus achter Wouter Beke te scharen'.

Ook professor kerkelijk recht en senator Rik Torfs stelt zijn kandidatuur niet. Torfs zegt aan Het Nieuwsblad van Beke voldoende garanties te hebben gekregen dat hij binnen de partij aan vernieuwing zal kunnen werken.

'Ik hoef dus geen kandidaat te zijn. De postjes interesseren mij sowieso niet, wel het project', aldus Torfs.

Kandidaten voor het CD&V-voorzitterschap kunnen zich tot zaterdag om 14 uur melden. Ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem en senator Rik Torfs stellen hun kandidatuur niet, zo lieten ze vrijdag weten.CD&V schreef vervroegde voorzittersverkiezingen uit om een volwaardige voorzitter te kiezen in opvolging van interimvoorzitter Wouter Beke. Beke is tot nu toe de enige kandidaat-voorzitter. Zowel De Crem als Torfs lieten vrijdag weten dat ze de handschoen tegen hem niet zullen opnemen. De Crem zei aan De Standaard dat hij geen kandidaat is. 'Ik heb het wel overwogen, verschillende mensen hebben het me ook gevraagd. Maar om nu middenin deze intense en cruciale regeringsonderhandelingen als nieuwe voorzitter te moeten overnemen, dat leek me geen goed idee', aldus De Crem.Hij vindt ook dat de tijd om campagne te voeren, amper veertien dagen, veel te kort is om alle leden te kunnen bereiken. 'Het is in deze omstandigheden beter om ons snel in consensus achter Wouter Beke te scharen'.Ook professor kerkelijk recht en senator Rik Torfs stelt zijn kandidatuur niet. Torfs zegt aan Het Nieuwsblad van Beke voldoende garanties te hebben gekregen dat hij binnen de partij aan vernieuwing zal kunnen werken. 'Ik hoef dus geen kandidaat te zijn. De postjes interesseren mij sowieso niet, wel het project', aldus Torfs.