Defensie beschikt niet over voldoende artsen. Bevoegd minister Pieter De Crem lijkt diep in de buidel te willen tasten om dat euvel te verhelpen. In een nieuw wetsontwerp staat dat pas afgestudeerde artsen die kiezen voor Defensie, een premie zullen krijgen van 40.000 euro. Dat schrijft De Morgen.

Behalve de rekruteringspremie is er ook sprake van betere uren en een snellere promotie voor legerartsen.

'Onmogelijk'

Dirk Deboodt van de vakbond ACOD Defensie stelt zich in De Morgen vragen bij het hoge bedrag. "Met de besparingen die al zijn doorgevoerd en met de extra budgettaire beperkingen die het departement wellicht nog staan te wachten, lijkt me dat onmogelijk."

De Crem is karig met commentaar. "Het gaat over het valoriseren van het medisch-technisch statuut van onze militaire dokters met het oog op de operationaliteit van het leger", zegt hij.

Onderhandelingen

De minister benadrukt ook dat de onderhandelingen met de vakbonden aan de onderhandelingstafel worden gevoerd "en niet in de pers". Het wetsontwerp wordt vrijdag op het onderhandelingscomité onder leiding van het kabinet Defensie besproken. (Belga/TV)

Defensie beschikt niet over voldoende artsen. Bevoegd minister Pieter De Crem lijkt diep in de buidel te willen tasten om dat euvel te verhelpen. In een nieuw wetsontwerp staat dat pas afgestudeerde artsen die kiezen voor Defensie, een premie zullen krijgen van 40.000 euro. Dat schrijft De Morgen. Behalve de rekruteringspremie is er ook sprake van betere uren en een snellere promotie voor legerartsen.'Onmogelijk' Dirk Deboodt van de vakbond ACOD Defensie stelt zich in De Morgen vragen bij het hoge bedrag. "Met de besparingen die al zijn doorgevoerd en met de extra budgettaire beperkingen die het departement wellicht nog staan te wachten, lijkt me dat onmogelijk." De Crem is karig met commentaar. "Het gaat over het valoriseren van het medisch-technisch statuut van onze militaire dokters met het oog op de operationaliteit van het leger", zegt hij.Onderhandelingen De minister benadrukt ook dat de onderhandelingen met de vakbonden aan de onderhandelingstafel worden gevoerd "en niet in de pers". Het wetsontwerp wordt vrijdag op het onderhandelingscomité onder leiding van het kabinet Defensie besproken. (Belga/TV)