Saskia De Coster betreurt dat de NMBS zich verschuilt achter procedurefouten en "de kern van de zaak (racisme) niet aanraakt".

"Mij valt op dat u zich verschuilt achter procedures terwijl de klacht racisme aan boord van een van uw treinstellen was", liet de schrijfster aan de NMBS verstaan, nadat de vervoersmaatschappij haar op de hoogte had gebracht dat haar boete wordt geannuleerd.

Dat zij en twee andere passagiers van Congolese origine een boete kregen omdat ze de procedures van de NMBS niet naleefden, vindt De Coster normaal. Haar klacht bij de NMBS ging echter om de "buitensporige manier van reageren van de treinbegeleidster, dat dan ook nog eens selectief gebeurde ten opzichte van gekleurde medereizigers", aldus De Coster.

Nu de boete wegvalt, kan De Coster geen verdere stappen ondernemen. "Omdat er geen boete is, is er geen zaak." Toch blijft De Coster bij haar standpunt dat de NMBS "licht lijkt te gaan over racisme in zijn communicatie met zijn klanten en de buitenwereld". De schrijfster hoopt dan ook dat de vervoersmaatschappij "achter de schermen de bestrijding van racisme wel ernstig neemt". (Belga/WB)

Saskia De Coster betreurt dat de NMBS zich verschuilt achter procedurefouten en "de kern van de zaak (racisme) niet aanraakt". "Mij valt op dat u zich verschuilt achter procedures terwijl de klacht racisme aan boord van een van uw treinstellen was", liet de schrijfster aan de NMBS verstaan, nadat de vervoersmaatschappij haar op de hoogte had gebracht dat haar boete wordt geannuleerd.Dat zij en twee andere passagiers van Congolese origine een boete kregen omdat ze de procedures van de NMBS niet naleefden, vindt De Coster normaal. Haar klacht bij de NMBS ging echter om de "buitensporige manier van reageren van de treinbegeleidster, dat dan ook nog eens selectief gebeurde ten opzichte van gekleurde medereizigers", aldus De Coster. Nu de boete wegvalt, kan De Coster geen verdere stappen ondernemen. "Omdat er geen boete is, is er geen zaak." Toch blijft De Coster bij haar standpunt dat de NMBS "licht lijkt te gaan over racisme in zijn communicatie met zijn klanten en de buitenwereld". De schrijfster hoopt dan ook dat de vervoersmaatschappij "achter de schermen de bestrijding van racisme wel ernstig neemt". (Belga/WB)