Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) wil nog eens 150 cellen huren voor Belgische gedetineerden in de gevangenis van het Nederlandse Tilburg.

België huurt in het kader van een samenwerkingsakkoord met Nederland al 500 cellen in Tilburg om het tekort aan gevangenisplaatsen in België op te vangen. Het akkoord laat ruimte voor meer Belgische gevangenen in Tilburg.

Na de ondertekening van de samenwerking sprak De Clerck van een maximum van 681 plaatsen. Daarvan wil de minister gebruik maken om 150 bijkomende cellen in Tilburg te huren, goed voor een jaarlijkse kostprijs van 7,9 miljoen euro.

Volgens De Clerck kampen de Belgische gevangenissen nog steeds met een acuut capaciteitstekort. De minister van Justitie verwacht trouwens dat er volgend jaar meer dan 11.000 gedetineerden in de Belgische gevangenissen zullen zitten.

Minister van Justitie Stefaan De Clerck (CD&V) wil nog eens 150 cellen huren voor Belgische gedetineerden in de gevangenis van het Nederlandse Tilburg.België huurt in het kader van een samenwerkingsakkoord met Nederland al 500 cellen in Tilburg om het tekort aan gevangenisplaatsen in België op te vangen. Het akkoord laat ruimte voor meer Belgische gevangenen in Tilburg. Na de ondertekening van de samenwerking sprak De Clerck van een maximum van 681 plaatsen. Daarvan wil de minister gebruik maken om 150 bijkomende cellen in Tilburg te huren, goed voor een jaarlijkse kostprijs van 7,9 miljoen euro. Volgens De Clerck kampen de Belgische gevangenissen nog steeds met een acuut capaciteitstekort. De minister van Justitie verwacht trouwens dat er volgend jaar meer dan 11.000 gedetineerden in de Belgische gevangenissen zullen zitten.