Het is volgens Het Nieuwsblad niet de eerste keer dat CD&V kinderen, ook van niet-partijleden, een dergelijke uitnodiging stuurt. Dat kan voor oppositiepartijen Groen en SP.A niet door de beugel. "Dat CD&V kinderen gebruikt om hun ouders te bereiken voor politieke doelen, gaat voor mij absoluut niet", zegt Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt (Groen).

Ook SP.A vindt het 'not done'. Katia Segers zei op Twitter: "CD&V stuurt zesjarigen uitnodiging voor Plopsaland. Zelfs indien wettelijk, wat met het ethische aspect? Niet echt mediawijs."

Volgens Steffen Van Roosbroeck, de woordvoerder van de partij, doet CD&V niets wat niet mag. "Zoals elk jaar nodigen we op onze gezinsdag, dit jaar op 22 mei, ook niet-leden uit", klinkt het. "Als mensen zich daar ongemakkelijk bij voelen, dan willen we ons daarvoor excuseren. Onze bedoeling is om gezinnen aan te spreken die geen lid zijn, maar die op die manier misschien wel op een positieve ervaring met onze partij in contact komen." (Belga/TE)

Het is volgens Het Nieuwsblad niet de eerste keer dat CD&V kinderen, ook van niet-partijleden, een dergelijke uitnodiging stuurt. Dat kan voor oppositiepartijen Groen en SP.A niet door de beugel. "Dat CD&V kinderen gebruikt om hun ouders te bereiken voor politieke doelen, gaat voor mij absoluut niet", zegt Vlaams parlementslid Elke Van den Brandt (Groen). Ook SP.A vindt het 'not done'. Katia Segers zei op Twitter: "CD&V stuurt zesjarigen uitnodiging voor Plopsaland. Zelfs indien wettelijk, wat met het ethische aspect? Niet echt mediawijs." Volgens Steffen Van Roosbroeck, de woordvoerder van de partij, doet CD&V niets wat niet mag. "Zoals elk jaar nodigen we op onze gezinsdag, dit jaar op 22 mei, ook niet-leden uit", klinkt het. "Als mensen zich daar ongemakkelijk bij voelen, dan willen we ons daarvoor excuseren. Onze bedoeling is om gezinnen aan te spreken die geen lid zijn, maar die op die manier misschien wel op een positieve ervaring met onze partij in contact komen." (Belga/TE)