Danny Ilegems wordt de nieuwe hoofdredacteur van Humo. Ilegems was eerder hoofdredacteur van het personality tijdschrift Goedele en daarvoor van de eigenzinnige magazines Mao en Deng. Hij werkte als journalist onder meer voor Panorama en voor Humo.

Wouter Van Driessche moest in juli dit jaar opstappen als hoofdredacteur van Humo. De afgelopen maanden was Karel De Graeve interim hoofdredacteur. Hij werd in zijn functie geadviseerd door Ilegems.

Emmanuel Vanbrussel en Martin Buxant vertrekken bij de De Morgen

Zowel Emmanuel Vanbrussel als Martin Buxant gaan weg bij De Morgen. De eerste gaat naar De Tijd, de tweede naar L'Echo, bevestigt De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet.

Beide vertrekken in goede verstandhouding. "Het is voor hen allebei een nieuwe uitdaging", aldus Desmet.

Vanbrussel werkte bij De Morgen sinds 2003 en was voordien onder andere freelancejournalist. Buxant werkte negen jaar voor La Libre Belgique voor hij in 2011 voor De Morgen koos. Volgens De Morgen was hij de eerste Wetstraatjournalist die de taalgrens overstak. (EE)

Danny Ilegems wordt de nieuwe hoofdredacteur van Humo. Ilegems was eerder hoofdredacteur van het personality tijdschrift Goedele en daarvoor van de eigenzinnige magazines Mao en Deng. Hij werkte als journalist onder meer voor Panorama en voor Humo. Wouter Van Driessche moest in juli dit jaar opstappen als hoofdredacteur van Humo. De afgelopen maanden was Karel De Graeve interim hoofdredacteur. Hij werd in zijn functie geadviseerd door Ilegems.Emmanuel Vanbrussel en Martin Buxant vertrekken bij de De MorgenZowel Emmanuel Vanbrussel als Martin Buxant gaan weg bij De Morgen. De eerste gaat naar De Tijd, de tweede naar L'Echo, bevestigt De Morgen-hoofdredacteur Yves Desmet. Beide vertrekken in goede verstandhouding. "Het is voor hen allebei een nieuwe uitdaging", aldus Desmet. Vanbrussel werkte bij De Morgen sinds 2003 en was voordien onder andere freelancejournalist. Buxant werkte negen jaar voor La Libre Belgique voor hij in 2011 voor De Morgen koos. Volgens De Morgen was hij de eerste Wetstraatjournalist die de taalgrens overstak. (EE)