Met de brief wil Valkeniers een punt zetten achter de interne ruzies en het vertrek van verschillende kopstukken. Hij slaat geen mea culpa, maar zegt "dank aan u allen die op post blijft", zo schrijft De Standaard.

Volgens Valkeniers had hij geen andere keuze dan enkele dissidenten, onder wie de Gentenaar Francis Van den Eynde, uit de partij te zetten. De "onverzoenlijke dissidentie" schaadde de "onbaatzuchtige militanten" en kwam alleen de "politieke tegenstanders en het, op dat moment onbestaande, cordon médiatique" ten goede, aldus de brief van Valkeniers.

Marie-Rose Morel

Behalve Van den Eynde en enkele parlementsleden (zoals Jurgen Ceder en Erik Arkens) moest Valkeniers ook Frank Vanhecke uitwuiven. De erevoorzitter van Vlaams Belang en weduwnaar van Marie-Rose Morel kon zich niet langer vinden in de manier waarop de partij werd geleid.

Om de teleurstellende ervaringen door te spoelen, wil Valkeniers het kader enthousiasmeren voor een druk najaar. In september komt er een "spraakmakende en assertieve affichecampagne", waarvan de inhoud vrijdag wordt voorgesteld. Het sociaaleconomisch programma wordt ook vernieuwd en er komen twee symposia. (Belga/TE)

Met de brief wil Valkeniers een punt zetten achter de interne ruzies en het vertrek van verschillende kopstukken. Hij slaat geen mea culpa, maar zegt "dank aan u allen die op post blijft", zo schrijft De Standaard. Volgens Valkeniers had hij geen andere keuze dan enkele dissidenten, onder wie de Gentenaar Francis Van den Eynde, uit de partij te zetten. De "onverzoenlijke dissidentie" schaadde de "onbaatzuchtige militanten" en kwam alleen de "politieke tegenstanders en het, op dat moment onbestaande, cordon médiatique" ten goede, aldus de brief van Valkeniers. Marie-Rose Morel Behalve Van den Eynde en enkele parlementsleden (zoals Jurgen Ceder en Erik Arkens) moest Valkeniers ook Frank Vanhecke uitwuiven. De erevoorzitter van Vlaams Belang en weduwnaar van Marie-Rose Morel kon zich niet langer vinden in de manier waarop de partij werd geleid. Om de teleurstellende ervaringen door te spoelen, wil Valkeniers het kader enthousiasmeren voor een druk najaar. In september komt er een "spraakmakende en assertieve affichecampagne", waarvan de inhoud vrijdag wordt voorgesteld. Het sociaaleconomisch programma wordt ook vernieuwd en er komen twee symposia. (Belga/TE)