Damién Thiery (FDF), de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, ziet de toekomst van zijn partij somber in nadat zijn voorzitter een ultimatum stelde aan MR-voorzitter Charles Michel.

Een typisch staaltje Belgisch surrealisme gisteren in het avondjournaal van de Franstalige zender RTL-TVI: Olivier Maingan, FDF-voorzitter, dreigde onomwonden met het opblazen van de samenwerking tussen FDF en moederpartij MR, als Michel zich achter het bereikte akkoord over BHV zou scharen. Luttele ogenblikken later benadrukte Michel in datzelfde journaal dat hij achter het akkoord blijft staan en dat het uitgebreide bureau van zijn partij het goedgekeurd had.

Michel was van mening dat de tegenstrijdige visie intern moeten uitgeklaard worden en niet voor de camera's. Hij weigerde dan ook verder elke commentaar.

Thierry: 'Moeilijke tijden voor partij als akkoord goedgekeurd wordt'

Het "akkoord van bedriegers", zoals Maigain het noemt, kan absoluut niet door de beugel, benadrukt ook Thierry: "We moeten eerlijk zijn, wij hebben niet wat wij gevraagd hebben." En dus staat hij achter de oproep van zijn voorzitter, die aan de MR duidelijkheid gevraagd heeft.

"Voorzitter Maingain heeft een oproep gelanceerd aan voorzitter Michel, en wij wachten nu op het antwoord van Michel. Het is te vroeg om te zeggen wat er gaat gebeuren", zegt hij op de VRT-radio. "Als het akkoord echt wordt goedgekeurd, dan gaan we naar moeilijke tijden binnen de partij."

Thierry: 'Wij hebben altijd dezelfde rechte lijn aangehouden'

"Goed ziet het er niet uit. Het einde van de samenwerking tussen het FDF en de MR zou spijtig zijn, maar aan de andere kant, wij hebben altijd dezelfde rechte lijn aangehouden in de onderhandelingen, en wij hebben niet gekregen wat wij hebben gevraagd. Het is logisch dat wij dan onze verantwoordelijkheid nemen, en dat is waarschijnlijk wat er zal gebeuren." (SD)

Damién Thiery (FDF), de niet-benoemde burgemeester van Linkebeek, ziet de toekomst van zijn partij somber in nadat zijn voorzitter een ultimatum stelde aan MR-voorzitter Charles Michel. Een typisch staaltje Belgisch surrealisme gisteren in het avondjournaal van de Franstalige zender RTL-TVI: Olivier Maingan, FDF-voorzitter, dreigde onomwonden met het opblazen van de samenwerking tussen FDF en moederpartij MR, als Michel zich achter het bereikte akkoord over BHV zou scharen. Luttele ogenblikken later benadrukte Michel in datzelfde journaal dat hij achter het akkoord blijft staan en dat het uitgebreide bureau van zijn partij het goedgekeurd had. Michel was van mening dat de tegenstrijdige visie intern moeten uitgeklaard worden en niet voor de camera's. Hij weigerde dan ook verder elke commentaar. Thierry: 'Moeilijke tijden voor partij als akkoord goedgekeurd wordt'Het "akkoord van bedriegers", zoals Maigain het noemt, kan absoluut niet door de beugel, benadrukt ook Thierry: "We moeten eerlijk zijn, wij hebben niet wat wij gevraagd hebben." En dus staat hij achter de oproep van zijn voorzitter, die aan de MR duidelijkheid gevraagd heeft. "Voorzitter Maingain heeft een oproep gelanceerd aan voorzitter Michel, en wij wachten nu op het antwoord van Michel. Het is te vroeg om te zeggen wat er gaat gebeuren", zegt hij op de VRT-radio. "Als het akkoord echt wordt goedgekeurd, dan gaan we naar moeilijke tijden binnen de partij."Thierry: 'Wij hebben altijd dezelfde rechte lijn aangehouden'"Goed ziet het er niet uit. Het einde van de samenwerking tussen het FDF en de MR zou spijtig zijn, maar aan de andere kant, wij hebben altijd dezelfde rechte lijn aangehouden in de onderhandelingen, en wij hebben niet gekregen wat wij hebben gevraagd. Het is logisch dat wij dan onze verantwoordelijkheid nemen, en dat is waarschijnlijk wat er zal gebeuren." (SD)