Een persoon die foto's heeft gepost op de zogenoemde 'Antwerpse Hoeren'-pagina op Facebook, werd aangegeven bij de politie. Dat gebeurde door één van de slachtoffers, de 17-jarige Melissa. Dat vertelde zij op de radio tijdens het radioprogramma 'Hautekiet'. De politie onderzoekt de zaak nu verder.

De studente publiciteitsgrafiek ontdekte vorige week dat een foto van haar op de beruchte pagina op de sociaalnetwerksite prijkte. "Vrienden stuurden me een link door. Daar zag ik mijn foto staan."

"Foto voor een schoolopdracht"

Het meisje vertelde tijdens de uitzending dat de foto op school was gemaakt, voor een schoolopdracht. Het was volgens het meisje een enigszins uitdagende foto. "Voor het vak publiciteit moesten we een foto maken en moesten we onszelf zo op de cover van een magazine plaatsen. Ik koos ervoor om een cover voor P-magazine te maken."

Via haar Facebookcontacten, slaagde Melissa erin om de poster van de foto te identificeren. "Een van mijn vrienden kende de jongen die de foto op de 'Antwerpse Hoeren'-pagina postte. Mijn vriend heeft me berichten van de dader getoond, die heb ik aan de politie getoond."

Bedreigd

Melissa nam nadien zelf contact op met de dader, via de sociaalnetwerksite. "Die persoon is me uiteindelijk ook beginnen bedreigen, en heeft me haatberichten gestuurd." Volgens Melissa is de politie nu met de zaak bezig.

'Antwerpse Hoeren' is een van de verschillende pagina's op Facebook die vorige week in het oog van de storm belandde, nadat verschillende gebruikers er vulgaire foto's postten met vernederende commentaren van meisjes. De pagina is niet uniek in zijn soort. Later doken ook 'Brugse Hoeren', 'Mechelse Hoeren' en 'Failed Overpoort' op, een pagina waar foto's van dronken Gentse studenten op verschijnen. (EA)

Een persoon die foto's heeft gepost op de zogenoemde 'Antwerpse Hoeren'-pagina op Facebook, werd aangegeven bij de politie. Dat gebeurde door één van de slachtoffers, de 17-jarige Melissa. Dat vertelde zij op de radio tijdens het radioprogramma 'Hautekiet'. De politie onderzoekt de zaak nu verder. De studente publiciteitsgrafiek ontdekte vorige week dat een foto van haar op de beruchte pagina op de sociaalnetwerksite prijkte. "Vrienden stuurden me een link door. Daar zag ik mijn foto staan." "Foto voor een schoolopdracht" Het meisje vertelde tijdens de uitzending dat de foto op school was gemaakt, voor een schoolopdracht. Het was volgens het meisje een enigszins uitdagende foto. "Voor het vak publiciteit moesten we een foto maken en moesten we onszelf zo op de cover van een magazine plaatsen. Ik koos ervoor om een cover voor P-magazine te maken." Via haar Facebookcontacten, slaagde Melissa erin om de poster van de foto te identificeren. "Een van mijn vrienden kende de jongen die de foto op de 'Antwerpse Hoeren'-pagina postte. Mijn vriend heeft me berichten van de dader getoond, die heb ik aan de politie getoond." Bedreigd Melissa nam nadien zelf contact op met de dader, via de sociaalnetwerksite. "Die persoon is me uiteindelijk ook beginnen bedreigen, en heeft me haatberichten gestuurd." Volgens Melissa is de politie nu met de zaak bezig. 'Antwerpse Hoeren' is een van de verschillende pagina's op Facebook die vorige week in het oog van de storm belandde, nadat verschillende gebruikers er vulgaire foto's postten met vernederende commentaren van meisjes. De pagina is niet uniek in zijn soort. Later doken ook 'Brugse Hoeren', 'Mechelse Hoeren' en 'Failed Overpoort' op, een pagina waar foto's van dronken Gentse studenten op verschijnen. (EA)